Najzanimljiviji sajt Balkana

Ilustracijaa: zavetni kovčeg
Zadnjih godina sve više se postavlja pitanje da li su drevni narodi u posedu imali vanzemaljsku (ili neku razvijenu) tehnologiju?! Da li je moguće da je zavetni kovčeg bio jedna vrsta visokotehnološkog oružja drevnih naroda ili možda ne?!...

Ova bizarna i pomalo otkačena ideja ulazi u mainstream medije. Istina, za sada samo one ruske u kojima se otvoreno o tome spekuliše.

Priča o stvarnoj pozadini legendi i mitova iz religijskih knjiga brojnih bliskoistočnih i dalekoistočnih tradicija već je uobičajena za razne šou programe i dokumentarne serijale. Ipak retko kada pridobije pažnju mainstream medija

Rusi u tom pogledu imaju nešto šire poglede na svet od evropskih i američkih medija, pa se tako našla polemika oko porekla Zavetnog kovčega

Pozlaćeni drveni kovčeg kako istoričari i oni koji istražuju ovu istorijsku činjenicu sadržao je dve kamene ploče, pa su se ruski analitičari nadovezali i na aktuelnu epizodu istorijskog serijala "Ancient Aliens" 

"Ideja da je neka vrsta soničnog oružja korišćena da bi uništila velike drevne zidove Jerihona ne bi li Izraelci preuzeli grad čini mi se fascinantnom” smatra Dejvid Čildres koji rušenje jerihonskih zidina pomoću zvuka smatra alegorijom u kojoj se nastojalo da se na prihvatljiv način prikazažu tehnološke mogućnosti tog vremena.

Rusi u članku i dalje takve ideje nazivaju "teorijama zavere"”, ali i jednom od opcija koje se sve češće "razmatraju".

Zavetni kovčeg je tako možda bilio tehnološki razvijeno oružje, okultna alatka ili neka vrsta primopredajnika.

"Zvuči zaista fantastično da su drevni narodi u posedu imali nekakvu vanzemaljsku tehnologiju. Ali opis na to podseća." kaže Čildres.

Na ovu temu oglasio se i Dejvid Vilkok, čije hitove imamo prevedene i na video kanalima.

"Ono što je intrigantno povodom Bitke kod Jerihona jeste to što primena truba izrazito podseća na tehnologiju korišćenja čestica, kao što su tehnologija Teslinog Zraka smrti ili pak tehnologija groma. Opet, čini se, imamo primer vanzemaljske tehnologije koju su drevni narodi imali priliku da koriste u ratnim pohodima."

Rusi zaključuju kako su neke od teza testirali i u laboratorijskom okruženju, ali rezultati još nisu izašli u javnost.

Izvor:nexus-svjetlost.comDodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1