Najzanimljiviji sajt Balkana

Danijel Grin
Penzioner Daniel Green (81) iz Epsoma u Velikoj Britaniji je čove koji ima najsporije otkucaje srce na svijetu. Srce ovoga penzionera kuca sporije čak i od slona.! Britanski penzioner šokirao je dokotor nakon što su ga spojili na EKG na 24 sata!....


Otkucaji srca Danijela su u jednom trenutku pali na svega 26 u minuti. Inače prosek otkucaja srca ovog penzionera iz Engleske je 36 oktucaja. Danijel inače u bolnici  od  daleke 1976 kada je operisao bruh.Dok službeni Ginisov rekord drži Martin Brady čije srca kuca sa 27 otkucaja u minuti! Da bi Daniel Green službeno bio upisan u Ginisovu kjnjigu rekorda on mora opet biti priključen 24 sata na EKG dok bi ga posmatrali dva službenika iz Ginisa.

Inače da napomeno ko ne zna ,da prosečno srce odraslog muškarca otkuca 72 puta u minuti, raspon otkucaja je od 60 do 100, Penzioner Green kaže da je ( po njemu) dobrog zdravlja jer često vežba.
orkucaji srca
"Svaki dan šetam oko sat vremena, malodižem tegove. Doktori koji su mi pregledali srce su mi rekli da slon ima 28 otkucaja u minuti pa pretpostavljam da sam zdrav kao slon" izjavio je u šali ovaj penzioner sa najmanje otkicaja srca na svetu.

"Pod nekim drugim okolnostima,niski otkucaji srca mogu dovesti do vrtoglavice i gubitka daha, ali ne kod mene takvo stanje ne može da mi se desi" kaže Danijel. Doktor mu je rekao kako ima apsolutnu bradikardiju, stanje kada su otkucaji ispod 40. Kardiolog mu želi ugraditi pacemaker, ali njegov doktor misli da to Danielu nije potrebno.

Za kraj , malo poređenja otkucaja srca kod ostalih živih bića :Plavi kitovi imaju 6 otkucaja srca u minuti,dok je kolibri rekorder čak 1260 otkucaja !
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1