Najzanimljiviji sajt Balkana

Pokojni glumac Lenard pirs deka iz Mućki

Zvuči kao neka izmišljena priča Ujka Alberta iz "Mućki" ali glumac Lenard Pirs, koji je igrao svima poznatog Deku u seriji "Mućke" (engl. Only Fools and Horses), upoznao je Adolfa Hitlera pre Drugog svetskog rata.!...Pirs koji je igrao Deku u 23 epizode kultne serije, upoznao je Hitlera još tridesetih godina, dok je kao mladi glumac bio u Nemačkoj na turneji.


Svoj neobični susret prepričao je kolegi Nikolasu Lindhurstu koji je igrao njegovog unuka Rodnija...

"Bio je mlad glumac na turneji Evropom  kasnih 30-tih prošlog veka Pirs je igrao u nekim nemačkim gradovima" objašnjava Lindhurst.

"Vrhuška Nacističke partije gledala je predstavu i prišla da mu čestita, a Hitler se rukovao s njim. To mi je ispričao samo jednom, ali je rekao: ""Da sam znao tada, ono što znam sada, uzeo bih pištolj od jednog od njegovih telohranitelja i učinio sve što mogu da ga ubijem".


Na žalost "deka iz Mućki" glumac Lenard Pirs je umro od srčanog udara u decembru 1984. tokom snimanja četvrte sezone svima omiljene serije. Umro je 69 godini života.

Takođe napustili su nas zauvek i tvorac serije "Mućke" Džon Salivan, te glumci Rodžer Lojd Pak, koji je igrao Trigera, Baster Merifild poznatiji kao Ujka Albert i vlasnik "Ragine glave" Majk, odnosno glumac  Kenet Mekdonald.Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1