Najzanimljiviji sajt Balkana
Za neke poslove morate znati razliku između lifta i stepenica,i imati sve kvalifikacije za stajanje u redu ili neverovatnu sposobnost da ste belac.Svi koji se osećaju nezaposleno i potcenjeno u pogledu svojih aduta,evo par ideja kako bi ste mogli zaraditi ako bi ste se kojim slučajem našli u Kini ili Japanu...

Dodavač maramica
Dodavači maramica šetaje ulicma i dele maramce za brisanje suza, oseva ili što god vam se već briše u datom trenutku.

Belac
Ono što je kod nas Roleks od 20 hiljada evra ili izblajhana hostesa na prijemima,u Kini je tip s komparativnom prednošću - belac.Vlasnici kompanija koji žele da izgledaju uspješno,ne dovode na pres konferencije,i biznis ručkove,večere i PR evente, zgodne Azijatkinje već muškarce koji izgledaju zapadnjački tj belce.Prisutnost istih sugeriše da kompanija ima poslovne odnose s bogatim zemljama prvog sveta, što je Kinezima naročito prestižno.Zanimljivo je to što je velikim zapadnim kompanijama zabranjen pristup na kinesko tržište u nekoliko ključnih domena poput struje i telekomunikacija.

Lift devojka
U Japanu postoji posao gde devojka stoji pored lifta sa životnom misijom da pritisne dugme za njegovo spuštanje kada ga korisnici napuste.Ne znamo da li je zanimanje beneficirano,pošto nakon 20 godina pritiskanja dugmeta dami može ozbiljno odebljati kožica na kažiprstu i uništiti joj seksualni život.

Posao pokazivača stepenica
Kako neko ne bi vrisnuo "diskriminacija!" s mišlju da se ženama daju najbolji poslovi,Japanci su se domislili muškoj varijanti posla oko lifta.U slučajevima kada se lift pokvari i stane,regrutuju nekoliko tipova da stoje pored njega i da svakome ko prilazi pokažu prstom prema stepenicama, uz obavezno klanjanje i izvinjenje.

Stajanje u redu za druge osobe
Po nekim pričama Kinezi naučili da stoje u redu tek pre pet-šest godina godina,tako da danas mnogi iznajmljuju novostečenu sposobnost stajanja u redu.Tako u Kini možete da iznajmite osobu koja će umesto vas stoji u redu za otprilike 2 evra po satu

Sakupljači ljudskog izmeta
Kada ovo pročitate značete da naši komunalci imaju predivan posao.U Kinezi ne žele da bace ni hranu koju su izbacila creva prirodnim putem.Posao sakupljača ljudskog izmeta je da obilaze javne toalete i pokupe sve što su stražnjice gostiju ostavile za sobom. Naime,Kina je predvodnik u reciklaži ljudskog izmeta koji pretvara u gnojivo. Samo u 1994. su ga pokupili 3,3 milijarde tona.Da ne bude zabune, reč je o zanimanju za koje postoji brutalna navala.Jedna je sanitarna kompanija nedavno objavila konkurs za pet radnih mesta i primila 391 aplikaciju.Dok se jednoj drugoj sanitarnoj kompaniji  za 10 radnih mesta stiglo  2500 prijava.

Direktor sahrane
U Kini iz nekog razloga ne vole smrt,pa mnoge zgrade nemaju četvrti sprat jer reč četiri zvuči isto kao "umri". Nisu jedini koji od usuda beže građevinskim trikovima.U SAD-u mnogi hoteli nemaju 13. sprat, a čini se da mnogi takođe ne voli ni da im prisustvuju, otuda potreba za nekim ko će sve organizovati u ime pokojnika.

Pljuvačka patrola
Bile su potrebne Olimpijske igre kako bi Kinezi naučili da stoje u redu,međutim dogodio se još jedan kulturni šok. Gradske su vlasti u Kini zabranile  pljuvanje, gde god i kada god.Prvo su uvedeni ulični promatrači koji bi pisali kazne od evra svakome ko pljune,ipak zamisao je propala jer bi ih osumnjičeni dočekao s neoborivim argumentom – "nisam ja".Doskočili su im uvođenjem motorizovanih patrola: antipljuvačkih kombija opremljenih kamerama i parkiranih na kritičnim mestima gde prilazi najviše slinavih prestupnika.

Inspektorke strasti
Inspektorke patroliraju ulicama u potrazi za parovima kojima se omakao jedan strasni poljubac previše.Baš tako,serija mladih dama obučava se na Univezitetu u Nanjingu zarad samo jednog cilja ,da paze da javno afektiranje ne pređe granicu državnog ukusa.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala