Najzanimljiviji sajt Balkana


biciklo ne pušenje zdrav život
Turski grad Kilisu pokrenuo je zanimljivu i zdravu kampanju.Ova kampanja se zaniva na tome da deca, čiji su roditelji prestanuu da puše, ... na poklon dobila pravi bicikl.

Turska opština Kilis je do sad uručila bicikle za 500 dece, nakon što je bar jedan njihov roditelj prestao da puši. Svečana ceremonija uručenja bicikala održana je na lokalnom stadionu gde se okupio veliki broj dece i njihovih roditelja.


Cilj ove nesvakidašnje kampanje, koja se održava pod nazivom "15 hiljada bicikala za 15 hiljada domova", jeste motivisati što veći broj građana da prestanu s pušenjem.


Gradonačelnik Kilisa Hasan Kara je prilikom dodele bicikala prisutnima rekao da su do danas podelili ukupno 11.500 bicikala.

Te istakao je kako se nada da će uskoro podeliti i preostalih 3.500 bicikala. Takođe gradonačelnik grada Kilisa Dje dodao da je kampanja privukla ogromnu pažnju, posebno na društvenim mrežama

Gde je na hiljade turaka napisalo da se radi o vrlo originalnoj i pozitivnoj ideji, predlažući kako ovakvi projekti treba da se nastave.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1