Najzanimljiviji sajt BalkanaOphelia Morgan Dew
Devojčica iz  gradića Herefordšira Ofelija Morgan-Dev koja ima 3 godine, proglašena je najpametnijim detetom u Velikoj Britaniji....  s koeficijentom inteligencije 171.!...

Tako je Ophelia Morgan-Dew postala najmlađa članica Udruženja MENSA, a brojni zapadni  mediji koji pišu o njoj, uporedili su je sa Albertom Ajnštajnom , jer je slavni Ajnštajn imao koeficijent inteligencije "svega" 160!

Ofelijin rezultat testranja inteligencije, to jeste inteligencija je veća od britanskog jedanaestogodišnjeg dečaka Arnav Šarma (IQ 162), i 12-godišnjeg Rahula Došija (IQ 162) koji su pre držali "titulu" najpametnije dece Velike Britanije

Malena Ofelija je prvu reč izgovorila s osam meseci, a brzo je naučila i brojeve, boje i abecedu.

To je bio znak za njenu majku Natali da se njeno dete razlikuje od većine dece u tom uzrastu, pa je odvela ćerku kod stručnjaka koji su procenili da ima visok stepen inteligencije.

Ona čak može da se seti događaja kada nije imala ni godinu dana, iako odrasli ljudi obično ne pamte ono što se dogodilo pre treće godine.

"Ofelija voli da sa mnom i tatom čita knjige, igra se sa brojevima i slovima na računaru. Jako je aktivna, uvek nešto radi i živahna je. Voli da se igra i sa svojim vršnjacima u parku. Ona je predivna devojčica, biću ponosna šta god u životu postigla, želim samo da bude zdrava i srećna", rekla je njena mama za "Dejli mejl"

Ona kaže da "mnogi ljudi, uključujući i nju, se stide da slave intelektualna dostignuća svoje dece.

"Shvatila sam da ne postoji razlika između roditelja koji slave sportske medalje svoje dece i Ofelija zaslužuje da bude hvaljena zbog toga što je izuzetno pametna", napominje Natali.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala