Najzanimljiviji sajt Balkana


Frenki Zapata,pronalazač iz Francuske nije uspeo da preleti Lamanš na svojoj neobičnoj letećoj mašini sa turbo motorima i tako obeleži 110. godišnjicu istorijskog leta Luja Blerioa....

Frenka Zapatu, su francuski mediji, posle pariske parade od 14. jula, prozvali "Leteći čovek" ipak na njegovu žalot, nije uspeo da na svom Flyboard mašini ponovi ovaj podvig, jer je pao u more prilikom pokušaja da promeni ranac sa kerozinom.

Zapata je krenuo sa plaže Sanžat nedaleko od Kalea i planirano je da za 20 minuta preleti preko Lamanša. Posle pređenih 18 kilometara, stigao je do polovine kanala gde je trebalo da stavi drugi ranac sa dovoljno goriva, kako bi stigao do zaliva Svete Margarete kod Dovera.

Zapata je morao da sleti na metalnu platformu, ne veću od jednog kvadratnog metra, koja je bila pričvršćena za brod i promeni ranac sa gorivom. Međutim talasi su bili toliko jaki da je, za nekoliko centimetara, promašio pistu i pao u more.


"Vežbali smo ovaj manevar više od deset puta pod mnogo gorim uslovima i uvek nam je uspevalo. Ali ovoga puta nije problem bio vetar, već talasi. Govorimo o samo nekoliko centimetara. To je ogromno razočaranje, ali on će sigurno pokušati ponovo", rekao je medijima jedan od tehničara iz Zapatinog tima.

"Leteći čovek" je, naravno, nosio adekvatnu opremu i prsluk za spasavanje, tako da je ostao nepovređen.

Mediji prenose da je pronalazač posle ovog neuspeha bio besan i optužio je francuske pomorske vlasti da su krive za njegov neuspeh, jer nisu hteli da mu odobre da ranac sa gorivom promenu u vazduhu, već su ga primorali da sleće na brod.

Zapata je navodno upao u more sa engleske strana kanala, a spasili su ga ronioci sa broda na kome je trebalo da dopuni gorivo.

izvor:rts.rs
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1