Najzanimljiviji sajt Balkana


Ilustracija: voznja bicikla grad
Italijanski grad Bari prvi je u Italiji ali i verovatno u Evropi koji će plaćati građanima koji biciklom dođu na posao ili školu. Antonio Decaro koji gradonačelnik Barija u ovoj 2019.godini... planira da udvostruči broj bicikala u gradu.

Tako je i pokrenuo zanimljiv projekat koji će trajati četiri meseca u okviru kojeg će se građanima plaćati da biciklom dolaze i odlaze sa posla objavio je list "Local."


Tako onima koju uđu u ovaj pilot projekat grad Bari, i koji biciklom budu dolazili na posao ili u školu plaćaće 20 centi po kilometru, to jest, maksimalno 25 evra mesečno, ili 125 kilometara mesečno.

Za ovaj projekat voženje bicikla do posla i škole može da se prijavi do 1.000 građana Barija.

U tu svrhu na njihove bicikle biće ugrađen uređaj za praćenje kilometraže, na osnovu čega će se računati mesečna isplata. Za obične vožnje biciklom koje nisu vezane za posao ili školu grad će plaćati 0,04 evra po 1 kilometru.


"To neće samo biti dobro za vaše zdravlje već Vožnjom bicikla zaradićete i novac", izjavio je medijima je gradonačelnik grad Bari, Antonio Decaro.

Grad je, takođe, za one koji nemaju bicikl odvojio posebna sredstva pomoći da mogu da kupe bicikl i to važi i za zaposlene i za roditelje, odnosno decu.

Grad će sa 100 evra pomoći u kupovini polovnog bicikla, 150 eura da se kupi novi ili 250 evra za nabavku električnog bicikla.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1