Najzanimljiviji sajt Balkana

Homer Simpson je 14 godina bio ispred pravih naučnika
U jednoj epozodi Simpsonovih " The Wizard of Evergreen Terrace"  iz davne 1998. godine,
Homer Simpson je postao naučnik i vidimo ga ispred table na kojoj je ispisana komplikovana jednačina. Ta jednačina  je peduhitrila prave naučnike a i vas će iznenaditi..

Sedeći put kada "genijalni" Homer Simpson stane ispred table sa formulama i jednačinama, molimo vas obratite pažnju možda nam se "ukaže" neko novo otkriće koje će naučnicima postati poznato kroz 10 ili 20 godina!

"Ta formula na tabli ispred koje stoji Homer ( koju vidite na slici) predviđa masu Higsovog bozona. Naime, ako izračunate jednačinu sa table, dobićete masu Higsovog bozona koja je samo malo veća nego što iznosi prava nano masa Higsovog bozona.!!" - kaže Sajmon Sing, autor knjige " Simpsonovi i njihove matematičke tajne" (engl. "The Simpsons and their Mathematical Secrets"

"To je neverovatno, ali istina je – Homer Simpson je 14 godina bio ispred pravih naučnika" - kazao je Sajmon

Serija "Simpsonovi" su verovatno  naj “matematička” serija koja se emituje na TV-u, s obzirom na to da većina scenarista koja radi na crtaću su zapravo matematičari, pa ne čudi zašto ovo nije prvi put da se u seriji pominju jednačine, formule i brojeve.

 Iskreno se nadam da bi ovaj apsekt “Simpsonovih” mogao inspirisati i ohrabriti tinejdžere koji su skloni matematici” rekao je Sing na kraju ovog "otkrića"

Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1