Najzanimljiviji sajt Balkana

kravaJedan nemenovani otac u indijskoj državi Mahda Pradeš bio je prinuđen da uda svoju maloletnu ćerku kako bi "spasao obraz" jer je zgazio kravu....

Kako je krava sveta životinja u Indiji, otac je morao da okaje grehe i spase selo nedaća tako što će svoju ćerku "prineti kao žrtvu" i udati je. Srećom, policija je saznala za ovaj suludi čin i na vreme sprečila venčanje, prenosi Indian Ekspres.

U Indiji je običaj da se kazne oni koji ubiju kravu tako što krivca okupaju u reci Gang, ili ga nateraju da napravi feštu za čitavo selo. Nekada zahtevaju i da krivac naredi udaju najmlađe ćerke, bez obzira na to koliko ima godina, jer vernici smatraju da je to jedini način da se krivac, ali i čitavo selo "očiste od greha".
B. D. je pokušao da uradi prva dva, ali su seljani od njega zahtevali da preda ćerku i uda je.

B. D. je slučajno udario tele motociklom pre nekoliko meseci i priznao je "strašan zločin". On se ponudio da se okupa u reci Gang i da pripremi gozbu za sve komšije iz sela, ali meštani za to nisu hteli ni da čuju, već su bili izričiti i zahtevali su od njega da uda najmlađu ćerku.

Venčanje je trebalo da se obavi prošlog petka, srećom, neko je javio policiji i venčanje je sprečeno u poslednjem trenutku. Kada je policija upala u selo otac je uporno tvrdio da je devojčica punoletna, te je rekao da policija nema šta da se meša.

Međutim, kako je neuk i nepismen nikako nije mogao da dokaže da je dete punoletno. Papir koji je gurnuo policajcima u ruke bila je zapravo detetova krštenica u kojoj je navedeno da je devojčica rođena 1. januara 2007. godine, što znači da ima svega 13 godina.

"Celo selo se sjatilo da prisustvuje ceremoniji, čak su došli i rođaci iz okolnih sela. Čekao se samo dolazak mladoženje. Srećom, policija je na vreme reagovala " rekla je portparolka Organizacije za zaštitu žena u Indiji.

izvor.telegraf.rs
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1