Najzanimljiviji sajt Balkananajmanja stampana fotografija na svetu

Istraživači sa Švajcarskog tehničkog univerziteta (ETH) u Cirihu uspeli su da ištampaju korištenjem nove štamparske tehnolgije 3D NanoDrip najmanju sliku (fotografiju) u boji na svetu! Najmanja slika na svetu prikazuje klovn ribice u moru...

Stvarna Fotografija klovn ribica je 3.333 puta veća od ove umanjene slike i štampana je u rezoluciji od 25.000 tačaka po inču,Najmanja kolor ištampana fotografija je štampana korištenjem takozvane "quantum dot" (kvanutm tačka) tehnologije

Ištamapa slika ( slika gore) je ekstremno male veličine svega 0.0092 mm2 u promeru ili 80 mikrometara x 115 mikrometara Da bi vam dočarali površinu tj veličniu fotografije to vam je površina poprečnog preseka jedne ljudske dlake!

Sa ovim dimenzijama ova slika je upisana i u Ginisovu knjigu rekorda kao najmanja ištampana fotografija na svetu!

najmanja stampana fotografija
Budući da je najmanja slika na svetu ekstremno mala, potpuno je nevidljiva golim okom, da a biste je videli, morate koristiti poseban mikroskop.

Trenutno preko Kickstarter sajta se nudi kopija mikro-slike  - najmanje kolor štampane slike na svetu.

Tako da umesto riba koje se nalaze na originalnoj fotografiji ( slici) se mogu ispisati lični sadržaj koji kupac poželi. Naravno u paketu sa slikom dolazi snažan mini mikroskop koji se koristi za prikaz mikroskopske slike. Ova neobična ponuda je otvorena do 9. januara , kada se i završava ova kampanja.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala