Najzanimljiviji sajt Balkana


Sprej ili bolje da kažemo premaz pod nazivom NeverWet (Nikad mokar) je neverovatan izum na bazi silkona korporacije Ross Nanotechnology.Ova korporacija je razvila superhidrofobni premaz koji deluje tako da "odbija" vodu ili razne vrste maziva...

Ako neku površinu poprskate sa NeverWet sprejem voda ili neka druga vrsta maziva jednostavno sklizne s površine, dok ona ostane potpuno suva .Sprej deluje tako da stvori kontaktnu površinu od 180 stepeni.
Na primer kapljica vode na površinu premazanu NeverWet kada padne,ostane u skoro savršenom obliku kugle.Kapljica tekućine (vode ) jednostavno sklizne s površine.,da nije tako kapljica bi se upila u  površinu.


Novootkriveni sprej NeverWet je ujedno,antibakterijsko,antikorozivno kao i sredstvo za samočišćenje i razledjivanje.A kako izumitelji ovog spreja navode može se koristiti i u zaštiti metalnih površina.

Premaz tj sprej NeverWet dobio glavnu nagradu za najbolji izum u ovoj 2011. godini na Izložbi izuma i novih proizvoda, gdje bilo više od 500 izlagača  i pristiglih prijava iz celog sveta.A mi vam za kraj ostavljamo dva videa  kako sprej NeverWet (Nikad mokar) deluje na vodenaste i mazivne površine pa sami prosudite u efikasnost...

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1