Najzanimljiviji sajt Balkanatehnologija budućnosti
U nastavku ovog nadamo se vama zanimljivog teksta saznaćete koji su to izumi iz naučnofantastičnih filmova posali naša stvarnost! ...

Naučnici iz Amerike veruju da će uskoro moći da otkriju 3D holograme ....
hologam iz Star Wars filma

kao one koje smo viđali u popularnoj sagi "Zvezdani ratovi". Naime, oni su osmislili novu, jeftiniju tehnologiju skretanja svetlosnih talasa koju uskoro planiraju da predstave javnosti. Ipak, to ne bi bio prvi put da se tehnologija iz naučno-fantastičnih filmova pojavi u stvarnosti.

Tehnologija vazdušnog dodira iz filma "Suvišni izveštaj"

Konačno je napravljen vazdušni displej povezan sa slušalicama koji reaguje na dodir. Ova tehnologija mnogo podseća na onu iz filma "Suvišni izveštaj" sa Tomom.


Laserski pištolj iz filma "Rat svetova"

HG Vels je 1898. u svojoj knjizi "Rat svetova" pisao o laserskom pištolju koji su koristili Marsovci. U 21. veku, američka vojska je napravila mikrotalasni pištolj koji ne može da ubije, ali može da ispeče kožu, pa je zato korišćen za rasterivanje većih grupa ljudi"Eksoskeleton" odelo iz filma "Iron man"

Baš kao Toni Stark iz "Iron man", američki vojnici su testirali "eksoskeleton" odela koja omogućavaju da onaj koji ga nosi trči brže i lakše nosi veliku težinu.Paukova čula iz filma "Spajdermen"
spajedermen
Student Univerziteta u Ilinoisu, Viktor Matevitsi, napravio je odelo koje može da oseti nadolazeću opasnost. Mali ultrasonični senzori mogu da registruju ako se neko približava osobi koja nosi to odelo i tada male robotske ruke mogu da se pomeraju da bi blokirale opasnost.

Nevidljivi ogrtač iz filmova o Hariju Poteru

Naučnici Univerziteta Ročester napravili su sočivo koje omogućava objektu da postane "nevidljiv". Ta sprava napravljena je od četiri klasična sočiva i omogućava da određena stvar bude nevidljiva iz raznih uglova.


Leteći Hoverbord kao iz filma "Povratak u budućnost"

Kompanija "Hendo" napravila je prvi hoverbord, skejtbord koji se odbija magnetima o tlo, baš kao onaj koji je vozio Marti Mekflaj u flimu "Povratak u budućnost". Oni su za ovaj projekat dobili novac putem Kikstartera, gde su zaradili pola miliona dolara.

 izvor:blic.rs

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala