Najzanimljiviji sajt BalkanaIlustracija: klinička smrt
Jedna nemenovana 26-godišnja Kineskinja iz istočne provincije Fudžijan uspešno se oporavlja nakon što je rpovela gotovo neverovatnih 72 sata u kliničkoj smrti...

 

Kineskinja je primljena 1 januara u bolnicu,kao hitan slučaj srce joj je ubrzano lupalo, a zatim odjednom stalo. Pošto je izgubila svest, doktori su konstatovali miokarditis – zapaljenje srčanog mišića, i ona je priključena na instrumente.

"Mašina koju koristimo može da obavlja funkcije srca i pluća. Na taj način održava dotok krvi u srce nakon srčanog zastoja", objasnio je Jang Čengbin iz bolnice Univerziteta Sijamen.

Srce mlade pacijentkinje nije zakucalo ni posle dva sata. Lekari, međutim, nisu hteli da je proglase mrtvom, iako po svim terminima i prvilima kliničke medicine, više nije bila živa. Umesto toga poslali su je na Odeljenje intenzivne nege gde su održavali njeno srce, pluća i bubrege.

"Ona je tako mlada, nikada pre nije bila bolesna. Tako da sam rekao da ću učiniti sve što je u mojoj moći da preživi", kazao je Zang Minvei sa Odeljenja intenzivne nege.

Sledećeg jutra njeno srce je ponovo počelo da pumpa krv, a u naredna 72 sata povratila joj se i svest. Tako da je medicinski gledano ona provela gotovo 72 sata u kliničkoj smrti!

"Kada je otvorila oči pitao sam je da li je žedna i da me uhvati za ruku ako jeste. Kada je to učinila, shvatio sam da nam se vratila", ispričao je doktor Zang.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala