Najzanimljiviji sajt Balkana

vollebak neuništiva najjača jakna na svetuHolandski brend "Vollebak" nedavno je svetskom tržištu odeće predstavio "neuništivu najjaču jaknu na svetu“ Oni su napravili najjaču i neuništivu jaknu na svetu koja je izrađena od 100% dyneema vlakana...  najjačeg vlakna koje je napravio čovek ikada!

Tačka topljenja dyneema vlakana najjačeg vlakna na svetu je oko 130 ° C, što je 73 stepena iznad najtoplije temperature vazduha ikad zabeležene na Zemlji od 56,7 ° C u Dolini smrti u Kaliforniji.


Neuništiva (zimska) jakna može navodno po rečima tvoraca izdržati bilo koju upotrebu kojoj ste izloženi i može da traje za vaš ceo život.!

Brend avanturističke odeće Vollebak već godinama stvara vrhunsku avanturističku sportsku odeću i postao je poznat po izradi nekih od najizdržljivih modela odeće na planeti. Pre par godina smo na našem sajtu preneli vesti o neuništivoj dukserici dizajniranoj da traje najmanje 100 godina (op.aut)


Vollebak je sada predstavio njihovu najnoviju kreaciju, neuništiv jaknu, najjaču jakna ikad napravljena! Dizajneri ovog komada avanturističke odeće tvrde da spoljašnji sloj jakne je 15 puta jači od čelika i 40% jači od aramidnih vlakana velike čvrstoće, što ga čini neprobojnim za rezanje, kidanje i jaka oštećenja nastala primenom tupe sile.

"Uzeli smo ovu naduvanu jaknu - tradicionalno jedan od najslabijih i najotpornijih komada odeće koji možete da kupite - i obnovili smo je sa najjačim dyneema vlaknima ikad napravljenim", navodi Vollebak na svojoj zvaničnoj veb stranici.

"Svako vlakno na spoljnoj strani jakne je do 15-ak puta jače od čelika, tako da čak i ako biste nosili jaknu obloženu čeličnim vlaknom iste težine, neuništiva jakna je bila 15 puta jača. Materijal koji smo koristili je toliko težak da se koristi u izradi  karoserija, anti-balističkih oklopa vozila, sistemima za prevoz ogromnih kontejnerskih brodova i užadima za vezanje naftnih postrojenja u burnim ledenim morima. U ranim testovima vezivne linije su bile toliko jake da su uništavale mašine koje su trebale da ih testiraju, a vanjski deo jakne je mogao zaustaviti metke iz puške kalašnjikov."
vollebak najača neuništiva jakna na svetuVećina ovih naduvanih (zimski) jakni dizajnirane su tako da budu lagane, oko 2,5 kilograma, pa je spoljni sloj napravljen od poliestera i najlona, koji se zaista lako mogu rastrgati, ali Vollebakova verzija pokrivena je 100-postotnim dyneema vlaknima, najjačim vlaknom na svetu.

Zanimljivost kod ove neuništive najjače jakne na svetu je ta što pruža veću zaštitu od hladnoće. Tako je, jakna na testovima dokazala da dobija 5-10% snage kada temperatura padne preko -50C.

"Neuništiva janka, neće se raskomadati ili raspasti nakon godinu ili dve; u stvari, postoji velika šansa da ćete to moći da prosledite svojoj deci." kaže se u saopštenju modne kompanije "Vollebak"
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1