Najzanimljiviji sajt Balkana

Avionsko staklo puklo je na visini od 10.000 metara
Prednje vetrobransko staklo na letu "Sichuan Airlines puklo je na visini od 10.000 metara. Srećom, pilot i drugi članovi posade ostali su pribrani u pilotskoj kabini...

držeći napola isisiano kopilota tako ga sprečavajući da izleti kroz polomljeno staklo kabine.

Kapetan Lju Čuanđen, koji je proglašen herojem nakon što je spustio „erbas 319" bez pomoćnih instrumenata, rekao je za agneciju "Chengdu economic daily" da je njegova letelica taman dostigla krstareću visinu od 10.000 metara kada se u kabini začio zaglušujući zvuk.

Došlo je do iznenadnog gubitka pritiska i pada temperature, a kada je pogledao preko puta kabine, video je da vetrobranskog stakla nema.Inače za one koji ne znaju temeratura na toj visini iznosti od - 30 do čak - 40 stepeni Celzijusa.!
Avionsko napuklo staklu nutrašnjost pilotske kabine
"Bez ikakvog upozorenja, staklo je napuklo, a onda i potpuno nestalo uz zaglušujući zvuk. Sledeća stvar koju sam video je kako moj kopilot napola visi na pola kroz pukotinu gde je stajao prozor", rekao je Lju.


Prema njegovim rečima, sve u kokpitu je „plutalo" u vazduhu, a veći deo opreme je otkazao. Avion se toliko tresao da nije mogao da pročita šta istrumenti pokazuju.

Kopilota, koji je bio vezan pojasom, nekako su uspeli da uvuku nazad u kabinu, a on je zadobio ogrebotine i istegao zglob.

Ostali članovi posade i 119 putnika su prošli bez povreda. Istraga je u toku.Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1