Najzanimljiviji sajt Balkana

Li Hedvin slika u snu
Li Hedvin (37) je umzenik koji crta(slika ) u snu! Li je u svojoj 4 godini nacrtao svoju prvu "škrabotinu" po zidu - svoje prvo umetničko delo o kom nije znao ništa.
 ...

Vremenom su mu crteži postajali sve složeniji, pa je tako akda je imao 15 godina realistično nacrtao portret Meril Monro

Za vreme školovanja Lee Hadwin nije pokazivao nikakva interesovanja za likovne umetnosti, za njega je to bio jedan od časova koji je jedva čekao da prođe. U snu bi postajao umetnik kome nisu nepoznati krejoni, tempere ni tehnike grafitnog crtanja, a umetnost bi stvarao na podu.

Najzanimljivije od svega je što se nije sećao da je bilo šta nacrtao, jer je sve to, to jest, slikanje radio u snu.!Li uvek  pored kreveta uvek ostavlja olovku i papir kako bi, kada mu u snu naiđe inspiracija, pribor bio spreman.

Ovaj jedinstveni umetnik pati od jakih migrena, tako da veći deo dana prespava, što ide u prilog ostvarivanju njegove umetnosti. Čak je u jednom intervjuu priznao: "Moja dela su užasna kada ih crtam budan."


Za 20 godina Li je stvorio više od 600 slika i crteža, a neke od njih otkupili su i Donald Tramp i iluzionista Daren Braun i drugi!

Mesečarenje i pričanje u snu relativno su često pojava, ali primeri crtanja u snu znatno su ređi. Šta se krije iza ove neobične pojave?

Stručnjaci kažu da ljudi mesečare kada postoji neusklađenost u mozgu spavača: njegov racionalni deo spava, dok je limbički sistem, koji kontroliše osećanja, budan.

"Možda je ovo objašnjenje Lijevog umetničkog izražavanja, kaže Peni Luis" sa Univerziteta Kardif u Velsu.

Profesorka Luis smatra da je uzrok tome što, dok je budan, Li ne pokazuje ni interesovanja ni sposobnost da stvara umetnost, aktivnost frontalnih delova mozga koji inhibiraju sposobnosti limbičkog sistema i da bi možda njihovo uklanjanje omogućilo da Li slika i u budnom stanju.

"Voleo bih da u budućnosti svoj talenat iskoristim u humanitarne svrhe, da možda svojom neobičnom pričom inspirišem druge ljude da žive svoje snove", rekao je Li

U video snimku u kojem govori o svojoj neobičnoj sklonosti Li je otkrio i da je mnogo puta bio "izučavan", te da su lekari otkrili da u snu za crtanje koristi drugu stranu mozga. Deo njegovih slika možete videti OVDE
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1