Najzanimljiviji sajt Balkana

Jessica Anderson istrčala maraon najbrže u uniformi

Britanska medicinska sestra Jessica Anderson  je inajbrže strčala Londonski maraton u uniformi. Džesika je izjavila da nije ušla na Ginisovu listu rekorda zato što nije bilo po pravilima Ginisa - nije nosila suknju....

Džesika Anderson istrčala je prošlonedeljni maraton za 3:08:22, što je  za pola minuta brže od aktuelnog rekorda (3:08:54) za žene u uniformi medicinske sestre.

Andersonova je rekla da je obaveštena da njena uniforma sa pantalonama nije u skladu sa Ginisovim pravilima jer uniforma mora da se sastoji od plave ili bele haljine, kecelje i tradicionalne kapice, prenosi AP.

"Shvatila sam da je ovo trebala biti zabavna stvar, ali njihova definicija je tako zastarela. Neke od sestara s kojima radim zaista nose haljine, ali uglavnom nosimo tuniku i pantalone. odnosno haljine za rad medicinskih sestara" rekla je Jessica britanskim medijima.

Ocenila je da su pravila zastarela i da potenciraju "stare rodne stereotipe".Inače zvanični svetski i ginisov rekord za najbržu ženu koja je trčala maraton u uniformi medicinske sestre, postavila je 2015. godine Sarah Dudgeon, koja je nosila svetlo plavu haljinu, belu pregaču i beli kapicu koji podseća na poznatu odeću Florence Nightingale.

Organizacija  "Ginisovi svetski rekordi" saopštila je da je jasno da je ovoj disciplini odavno potrebna promena pravila i da će se tim pitanjem u narednim danima baviti kao prioritetnim.
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1