Najzanimljiviji sajt Balkana

Ruski milijarder Andrej Šimanovski, je svoju staru srednju školu pretvorio u nešto što liči na barokni Versajski dvorac-palatu! Tako je ovaj milijarder ispunio je svoj dečački san da mu škola izgleda kao palata-dvorac !....

Ulaskom u 106 srednju školu u Jekaterinburgu nakon nedavnog renoviranja (koje je još u toku) pomislili bi ste odmah na ulazu da ste se nekako magično prebačeni u nekakav francuski barokni dvorac koja liči na francuski  Versajski dvorac - palatu!


Sve je ovo ostvareno zahvaljujući velikodušnoj donaciji bivšeg učenika Andreja Šimanovskog koji je odrastao u uspešnog biznismena i odlučio je da ispuni svoj dečiji san o pretvaranju škole u luskuznu palatu - luksuzni  versajski dvorac!

Milijarder je svoju staru školu koju je pohađao dekorisao sa pozlaćenim zidovima, mermernim podovima, i vodenom fontanom! Sve sa zlatnim visećim lusterima, pozlaćenim ukrasima koji prekrivaju zidove i mermernim podovima, i sada zasigurno ne izgleda kao neka škola sovjetske ere iz četrdesetih godina 20 veka već kao prava palata dvorac!

Obnova škole je tek u ranoj fazi, a tek su dovršeni hodnik u prizemlju i toaleti. Kancelarija direktora i učionice za osnovnoškolce trenutno se obnavljaju, a Šimanovski je rekao novinarima da želi da obnovi gornje spratove, kao i teretanu i terene na otvorenom, ako naravno, lokalne vlasti daju saglasnost.

Do sada nije bilo protivljenja lokalnih zvaničnika, naprotiv. Nakon što su nekoliko Jekaterinburških dizajnera i blogera kritikovali projekat obnove da je previše napadno za dečiju školu ili da koristi previše kiča  tj kičasto zlata, gradonačelnik Aleksandar Visokinski branio je viđenje Simanovskog, rekavši da bar nešto čini za lokalnu zajednicu.!

"Uvek će postojati oni koji kritikuju", rekao je ruski gradonačelnik.

"Treba razgovarati sa onima koji to rade, da se prouči iskustvo. Beskorisno je razgovarati s onima koji ne rade ništa. Pokušavamo, gledamo, proučavamo reakciju roditelja."

Ruski milijarder Андрей Симановский je takođe odbacio svoje kritičare rekavši da studentima neće trebati sada da posećuju mesta poput Versaja ili Luvra i da će luksuzni enterijeri  "stvoriti odmah dobro raspoloženje te da su ljudi koji ga kritikuju jednostavno su ljubomorni“.

Stavove milijardera Šimanovskog podržali su stavovi školskih zvaničnika koji su za lokalne medije rekli da je sada "zainteresovanost za roditelje, decu i nastavnike porasla. Uzbuđenje raste. Svi žele da idu u našu školu koja liči na versajsku palatu - dvorac!".Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1