Najzanimljiviji sajt Balkana

antartik piramida
Na internetu  se u poslednjih neoliko meseci pojavile  Google Earth slike Antarktika .Ništa tu ne bi bilo čudno da na tim fotografijama se prikazuju piramide u ledeneom prostranstvu Antarktika!....

Slike prikazuju tri piramide od kojih je jedna najveća slične poznatim ( u današnje vreme) piramidama u Egiptu. Da li su to autentične piramide koje je drevna civilizacija stvorila svojim rukama ili možda ne?

Postoje brojne teorije o poreklu ovih piramida.....

Neke od najkontroverznijih jesu da su piramide ostaci ranije civilizacije nestale Atlantide na Antarktiku, ili da su ih izgradili vanzemaljci.

Drugi istraživači su predložili prirodno geološko objašnjenje za piramide na Antarktiku. Ovi naučnici sugerišu da “piramide” zapravo mogu biti nunataki.
antartik piramida pogled preko google earth programa FOTO PRINTSCREEN YOUTUBEZa one koji ne znaju nunataki su vrhovi planina koji izviru kroz led i koji su viši od okolnog terena.

"Piramida Antarktika" kojih ima dve, nalaze se na udaljenosti 16 km od obale. Treća piramida nalazi se u blizini obale.

Otkriće ovih piramida na neki način "šalje signale"da je Antarktik mogao biti naseljen ljudima u proteklih 6.000 godina. U to vreme čovek je gradio piramide u Starom svetu.

Istraživanje Čarlsa Hapguda podržava moguće postojanje drevne civilizacije na kontinentu koji je sada pokriven ledom.

Na Kartama drevnih kraljeva mora dr Čarls Hapgud objavio je mapu "Piri Reis" Antarktika. Ova karta iz 16. veka šokirala je svet jer je pokazivala kako je Antarktik izgledao bez leda.
Karta Piri Reis pronađena je u Turskoj. Službenik turske mornarice poslao je kartu u Biro za hidrografiju američke mornarice 1953. godine.

M.I. Valters, glavni inženjer Biroa, poslao je mapu Arlingtonu H. Maleriu na procenu. Maleri je utvrdio da je mapa Piri Reis potpuno tačna i da je možda kopirana sa karte napravljene pre 6000 godina.

Olmajer, vođa britansko-švedske ekspedicije na Antarktiku, napisao je Hapgudu sledeće pismo:

"Dragi profesore Hapgud...
Razmotrili smo Vaš zahtev da naša organizacija proceni neke neobične karakteristike antarktičke karte Piri Reis iz 1513. godine. Tvrdnja da donji deo karte prikazuje obalu princeze Marte u zemlji kraljice Maud, Antarktiku i poluostrvu Palmer, je razumna. Smatramo da je ovo najlogičnija i, verovatno, ispravna interpretacija mape.

Geografski detalj prikazan u donjem delu mape prilično se slaže sa rezultatima seizmičkog profila napravljenog na vrhu ledenog poklopca od strane švedsko-britanske antarktičke ekspedicije 1949. godine. Ovo pokazuje da je obala bila mapirana pre nego što je bila pokrivena ledenom kapom. Ovaj deo Antarktika bio je bez leda.

Ledena kapa u ovom regionu je sada debela oko milje. Nemamo pojma kako se podaci na ovoj mapi mogu pomiriti s pretpostavljenim stanjem geografskog znanja 1513. godine."  Harold Z. Olmajer, potpukovnik, komandant USAF-a

Pismo Olmajera-a potvrdilo je teoriju dr Čarlsa Hapguda da je mapa Piri Reis verovatno kopirana sa karte koja je napravljene u davna vremena.

Orginalana Piri reis antartik mapa

Dr Hapgud napisao je na Kartama drevnih kraljeva mora da je bio siguran da, iako je mapa Piri Reis sadržavala geografske širine i dužine iscrtane pod pravim uglom u tradicionalnoj geometriji, je morala biti zasnovana na ranijoj mapi.

Hapgud je bio siguran da je mapa drevnog porekla jer je kreator karte Piri Reis koristio sferoidnu trigonometriju za koju se smatralo da je izmišljena u 18. veku, iako je mapa Piri Reis datirana na 1513. godinu.

Bez obzira na poreklo snežnih piramida, povećaće spekulacije o mogućem ljudskom boravku na Antarktiku, u novijoj istoriji. 

Na kraju da dodamo i ovo još od sedamdesetih godina prošlog veka bilo je mnogo tvrdnji da piramidalne strukture( piramide) su mogli sačuvati hranu, doneti zdravstvene olakšice bolesnima i čak da se sami od sebe naoštre oštri predmeti poput žileta:

Tako da mističnost oko piramidalnih struktura još uvek gollicaju maštu naučnika kao i teoretičara zavera.Odnosno još uve su zanimljiva misterija i nepoznanica.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1