Najzanimljiviji sajt Balkana

Kuvana jajaFotografije kokošijih jaja sa tamnozelenim žumancem ovih su dana postale su viralni hit na internetu i psoebna zanimljivosti na društvenim medijima, zbunjujući čak veterinarske stručnjake kao i širu javnost....

Prvobitno se smatralo da je rezultat digitalnog uređivanja slika - photoshop-a , viralne fotografije zelenih jaja su na kraju dovele do farmera Ak Shihabudheena, uzgajivača pilića iz Malappurama, koji je potvrdio da neke od njegove peradi zapravo ležu jaja sa zelenim žumanjcima.


Da bi dokazao svoje tvrdnje, mladi farmer je čak objavio video sebe kako razbija jaje i otkriva tamnozeleni žumance.!?

Nedavno je novinarima rekao da su ga novinari i veterinari iz cele Indije poslednjih dana kontaktirali o njegovim čudnim jajima, ali i on sam je jednako zbunjen kao i svi drugi ovim njegovim kokošijim zelenim jajima!


Pre devet meseci sam prvi put dobio takvo jaje sa zelenim žumancem od koke u našoj maloj peradarskoj farmi ", rekao je Shihabudheen za "News Minute".
zelena kokosija jaja  (zeleni žumanjci jaja)
U početku smo se začudili i nismo koristili jaje za konzumiranje. Sva jaja koja je kokoš položila suiste vrste i tako smo počeli da inkubiramo jaja. Od šest pilića koja su se izlegla iz ovih jaja, nekolicina je počela da polaže ta zelena jaja, a ti žumanci su takođe zelene boje. "

Ak Shihabudheen je rekao da su i on i njegova porodica konzumirali jaja sa zelenim žumancevima i nisu imali čudne simptome. Dodao je da imaju ukus poput normalnih jaja.

Indijski mediji prenose da su veterinarske stručnjake zainteresvali ovi čudno obojena zelena jaja tj žumanjci. Zvaničnici sa Univerziteta za veterinarstvo i životinje u Kerali, posetili su farmu Shihabudheena pre par dana nazad da vide piliće i jaja te su uzorke uzeli za analizu u svojoj laboratoriji.

"Počeli smo raditi nekoliko testova kako bismo otkrili razlog za to. Ovo je retka pojava, i velika je verovatnoća da će to biti zbog hrane koja se daje pticama ", rekao je dr S Sankaralingam, docent za živinu, sa univezitetskog odeljenja za veterinu i životinje u Kerali

Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1