Najzanimljiviji sajt Balkana

na marsu postoje velika  jezera?

Svih ovih godina Crvena planeta Mars ne prestaje zanimati svetsku javnosti bilo da se pojavi neki video od starne ljubitelja života na Marsu ili zvaničnih dokumenata NASA-e Sada se postavlja novo misteriozno i zanimljivo pitanje...Da li je moguće da voda zaista postoji na Marsu i to u obliku jezera?Evo šta je NASA do sada otkrila o vodi na Marsu:

Oktobar 2015: Nekadašnja jezera i reke oko kratera Gejl su postojala oko 10.000 godina, što je sasvim dovoljno da se razvije neki oblik života.
Septembar 2015: Tamni tragovi na kamenju Marsa ukazuju na to da mala količna vode i dalje teče na površini crvene planete.
Avgust 2015: Neočekivano veliki nivoi tečne vode otkriveni metar ispod površine Marsa.
Maj 2015: Mars je nekada bio prekriven ogromnim okeanima kao danas Zemlja.
Međutim, NASA do sada nije pronašla značajne dokaze o postojanju vode na površini niti o postojanju i najmanjih oblika života na Marsu.

Ipak, oni koji pretražuju NASA-ine fotografije crvene planete kako bi našli dokaz o postojanju vanzemaljskog života pronašli su znatne količine vode koja bi mogla da podrži život.

Prvi koji je obelodanio to otkriće jeste korisnik Jutjub kanala WhatsUpInTheSky37,koji je pre par godina o tome objavio snimak. On je istakao da je pronađeno nekoliko fotografija iz vazduha koje prikazuju zamrznuta ili topla jezera na površini Marsa
Gledaoci su većinom ubeđeni da to zaista i jesu jezera. Neki su ukazali na to da oblik i tekstura ukazuju da to jesu jezera sa tečnom vodom iako je u ovom trenutku nebitno da li su ona zamrznuta ili ne.

Na snimcima se čak vidi i da je pejzaž istačkan malim tamnim tačkama koje u neku ruku podsećaju na drveće ili neki drugi oblik vegetacije. Neki su čak naveli i da se pored jezera mogu videti građevine.

Skot Vering, urednik sajta UFO Sightings Daily, naveo je da su to sve originalni snimci preuzeti sa sajta NASA-e i da na njima ništa nije obrađeno niti menjano.

Možda deluje neverovatno, ali dokaz o postojanju jezera na Marsu je pronađen. Samim tim što je pronađena velika količina vode, možemo doći do zaključka da se u njoj nalaze i vodene životinje, pa makar to bili i samo mikroorganizmi.

NASA za sada i dalje tvrdi da njeni roveri nisu pronašli značajne količine tečne vode na površini Marsa.

Izvor:Webtribune.rs

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala