Najzanimljiviji sajt Balkana

pas i film

U filmskom svetu nisu samo glumci ti koji glume u filmovima tu zajedno sa njima ponekad glume i životinje. A te glumce životinje kao i glumce filmadžije moraju da plate....

Tako su neki "psi glumci" kroz pojedine serije i filmove zarađivali mnogo bolje od mnogih ljudskih kolega glumaca.

U narednim redovima predstavljamo vam listu najbolje plaćenih pasa glumaca:

Bendži (200 miliona dolara)bendzi pas


Možda će zvučati neobično s obzirom na to da ovaj junak kod nas nikad nije postao poznat poput Lesi i drugih psećih heroja, ali filmski pas koji je zaradio najviše para u istoriji je Bendži. Reč je o psu koji se pojavljivao u serijalu filmova od 1974. do 2004. godine. Vlasnici ne žele da govore o tačnim ciframa, ali procenjuje se da su od Bendžija zaradili oko 200 miliona dolara.

"Originalni" Bendži je mešanac po imenu Higins koji je usvojen iz prihvatilišta za pse, a vrlo brzo je pokazao da je beskonačno talentovan za učenje novih trikova i da je isto tako beskrajno zabavan i šarmantan. On je glumio u svim filmovima s imenom Bendži, osim poslednjeg, snimljenog 2004. godine, gde ga je zamenio jedan od njegovih potomaka, piše na sajtu MAGAZIN PAS.

 Rin Tin Tin (6.000 dolara nedeljno ili oko 82.000 prema današnjim standardima)

rin tin tin

Rin Tin Tin je bio nemački ovčar koji je spasen s bojišta tokom Prvog svetskog rata. Prvobitno je nazvan Rinti, a ime mu je nadenuo vojnik koji ga je spasio. Možda najpoznatiji pas glumac na svetu pojavio se u 26 filmova tokom svoje karijere. Veruje se da je svojom popularnošću spasio studio Warner Brothers od bankrotstva.

Jedne godine je dobio najviše glasova Američke filmske akademije za nagradu Oskar, ali nije proglašen za dobitnika jer propozicije nalažu da ona može pripasti samo čoveku.

Ovčar Pal (4.000 dolara nedeljno, ili oko 51.000 po današnjim standardima)

pal pas

Iako je Lesi ženka, ovčar Pal, koji se proslavio ovom ulogom, bio je mužjak. Živeo je punih 18 godina, što se može nazvati veoma dugim životom po psećim merilima. Posle smrti 1959. godine ulogu Lesi u televizijskoj seriji preuzeli su njegovi potomci. Zarađivao je oko 4.000 dolara nedeljno, što je jednako današnjoj zaradi od oko 51.000 dolara. Nije loše za glumca čiji je zadatak uglavnom bio samo da stoji i laje.

Mus (10.000 dolara po epizodi)

mus pas

Svako ko je pogledao bar jednu epizodu TV serije „Frejžer” dobro je zapamtio ljubimca glavnog junaka po imenu Edi. Neodoljivi džek rasel terijer zarađivao je 10.000 dolara po epizodi ove dugovečne serije. Kad se Mus povukao iz šou-biznisa, nasledio ga je njegov sin Enco koji je nastavio da igra ovu ulogu sve do poslednje epizode emitovane 2004. godine

Teri (nedeljna zarada 125 dolara)

teri pas

Terijer Teri je ženka koja je igrala Toto u "Čarobnjaku iz Oza". Sa zaradom od 125 dolara nedeljeno, Teri je dobijala više od mnogih ljudskih glumaca u filmu koji su radili i za 50 dolara nedeljno.

Teri je kasnije dobila i naslednicu Romi koja se takođe pojavila u nekoliko filmova. S obzirom na ogroman uspeh filma "Čarobnjak iz Oza", Teri je kasnije preimenovana u Toto, po junaku kojeg je igrala na velikom platnu.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1