Najzanimljiviji sajt Balkana


Rolls Royce Sweptail 1
Nemenovani bogataš 2013.godine je došao u Rols Rojs s posebnom željom da mu naprave jedinstveni automobil, nadahnut zlatnim dobom Rols Rojsa iz prve polovine 20. veka...

Model automobila Rolls-Royce "Sweptail” je rezultat toga i otkriven je pre nekoliko dana, a vredi 10 miliona funti ili oko 11,5 miliona evra!Sa ovom ekstremno velikom cenom postao je jedan od najskupljih novih automobila na svetu


Njegov tajanstveni vlasnik pre nekoliko dana je na zabavi na italijanskom jezeru Komo otkrio ono na čemu su stručnjaci Rols Rojsa radili protekle četiri godine.

"Sweptail" je tako personalizovan do zadnjeg detalja, a ovaj veliki dvosedni auto se dizajnerski ugledao na luksuzne jahte.

Tajanstveni bogataš očigledno deli i ukus Džejmsa Bonda jer je u središnjoj konzoli izrađen mehanizam koji pritiskom dugmeta otvara hladnu komoru u kojoj je šampanjac iz godine u kojoj je i on rođen uz dve kristalne čaše.

Da se vlasnik ne bi previše umorio, boca koja je u mehanizmu lagano će se nagnuti kako bi je lakše izvadili. Tu su i skrivene pregrade za aktovke ili torbu za laptop.

Tradicionalni detalji iz istorije Rols Rojsa vide se i u velikom panoramskom krovu. Za pogon ovog unikata zadužen je V12 motor od 6,75 litara.

Iz Rols Rojsa kažu da im je ovaj poznavalac unikata i vlasnik jahti i aviona pristupio sa željom da naprave auto kakvog nema.

Odmah je bio blisko povezan sa dizajnerskim timom kojem je rekao da želi automobil koji će biti nadahnut zlatnim dobom Rols Rojsa iz prve polovine 20. veka
 

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1