Najzanimljiviji sajt Balkana

Marcel BerthomeNajstariji gradonačelnik, u Francuskoj je Marsel Bertome, on ima 97 godina!On je najavio je da će zatražiti novi mandat na izborima u martu mesecu ove godine!...

Kako piše FranceInfo, Bertome je dužnost gradonačenika počeo da obavlja davne 1971. godine.


"Još ima stvari koje trebam napraviti i ponovo koje trebam preuzeti", rekao je Berthome, gradonačelnik francuskog gradića Saint Seurin sur l'Isle.

Bertome je 2014. izabran kao gradonačelnik bez protivkandidata, ostavši na čelnoj poziciji u gradiću koji se nalazi blizu Bordoa i broji 3.160 stanovnika.


Ove godine na lokalnim izborima u martu dvojica pripadnika njegovog levog političkog krila planiraju se kandidovati protiv njega.

Sadašnji gradonačelnik izričito odbija bilo kakvu mogućnost da njegove godine mogu biti razlog koji će presuditi da ne dobije novi mandat.

"Možete biti izvrstan čovek sa 97 godina, a ima i onih koji ništa ne mogu napraviti ni sa 20 godina", rekao je gradonačelnik.

Lokalni izbori u Francuskoj održaće se 15. i 22. marta. Stranka centra predsednika Emanuela Makrona nada se da će ostvariti uspeh na lokalnim izborima prvi put nakon osnivanja 2016., ali čini se da joj to neće poći za rukom, naročito u većim gradovima.Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1