Najzanimljiviji sajt Balkananasa motor
Pronalazaču Rodžeru Savjeru
,dugo godina se cela naučna zajednica smijala i rugala,posle njegovih tvrdnji da je uspeo da stvori je motor za svemirska vozila koji ne koristi gorivo.! ...

Njegov EmDrajv naučnici su proglasili nemogućim, jer Sajverov rad je kršio sve poznate zakone fizike....

Njegov potisnik navodno koristi virtualnu plazmu kvantnog vakuuma, tako što odbija mikrotalase unutar zatvorenog prostora. Mikrotalase proizvodi struja koju je moguće dobiti sunčevom energijom, a potisnik ne koristi nikakvo drugo gorivo, što znači da krši zakon očuvanja momenta.

Ali, smeh naučnika je zamenilo čuđenje, nakon što su dva ugledna tima u svetu uspeli da izgrade EmDrajv i ustanovili da - nedvosmisleno radi.

Grupa kineskih naučnika sagradila je EmDrajv 2009. godine, i postigao je potisak od 720 mN - otprilike dovoljno za potisnik satelita, ali međunarodna naučna zajednica ostala je skeptična u vezi sa njihovim tvrdnjama.

Sada, američki tim u Nasinoj naprednoj laboratoriji uspeo je da ponovi njihov uspeh - sagradili su sličan potisnik koji radi na istom principu. Njihov model proizvodi samo 0.3 mN, ali svejedno dokazuje da motor radi. Ni sami ne znaju kako, ali potvrdili su da radi.

"Testovi su pokazali da potisnik sa rezonantnom šupljinom, jedinstveni potisnik na struju, proizvodi silu potiska koju ne možemo da pripišemo nijednom poznatom elektromagnetnom fenomenu, i potencijalno demonstrira interakciju sa virtualnom plazmom kvantnog vakuuma", stoji u Nasinom saopštenju

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala