Najzanimljiviji sajt Balkana"Stounhendž" na Marsu?!

Oni koji veruju u vanzemaljce tvrde da je crvena planeta- Mars, nekada bila naseljen drevnom civilizacijom koja je zbrisana usled nuklearnog rata.....

Poslednji u nizu dokaza za to je "Marshendž" koji predstavlja kamenite drevne građevine.Ova "građevina" na Marsu neodiljivo podseća na Stounhendž koji se na Zemlji u Velikoj Britaniji

Skot Vering iz UFO Sightings Daily je rekao: "Ovo je nešto neverovatno. U pitanju su dva kruga kamenja u čijem centru se nalazi kamenje koje formira kvadrat".

On je rekao da je video još neke slične građevine na drugim fotografijama NASA-e, istakavši da se često javljaju krugovi kamenja i to obično na malim brdima.

Prvi koji je uočio sličnost između čudne formacije na Marsu i čuvene kamene formacije na Zemlji je osoba iza Jutjub kanala po imenu Mister Enigma. U jednom od njegovih snimaka, vlasnik video snimka je naveo da građevina neodoljivo podseća na kamenu formaciju Stounhendž koja se nalazi u Ejmsburiju, u Velikoj Britaniji.

Postoje brojne teorije o tome zbog čega je Stounhendž sagrađen, uključujući teorije o drevnoj astronomiji ili astrologiji, pošto je kamenje poređano tako da odgovara određenim astronomskim događajima.

Svaka sličnost je (ne)namerna

Tako teoretičari zavere postojanja života na Marsu se pitaju, da li je moguće da su graditelji Stounhendža posetili i Mars, tamo napravili sličnu građevinu ili su posetioci s Marsa došli na Zemlju i napravili isto to ovde?

Ali NASA smatra da su sva otkrića koja su do sada napravili lovci na vanzemaljce ustvari posledice pareidolije – optičke iluzije do koje dolazi kada mozak pobrka nepoznate oblike i šablone sa sličnim, poznatim oblicima i šablonima, zbog čega recimo dolazi do uočavanja obrisa lica na kamenju.
izvor:webtribune.rs

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala