Najzanimljiviji sajt Balkana

micropia muzej mikroba amsterdam

U centru Amsterdama posotji neobičan "zoološki vrt mikroba" čije ime je "Micropia" Micropia je prvi na svetu muzej posvećen mikrobima i mikroorganizmima, i deo je zoološkog vrta "Artis Amsterdam Royal Zoo "....

Ova muzej s mikrobima izgleda kao velika laboratorija s redovima mikroskopa povezanima velikim ekranima na kojima možete preko TV ekrana gledati kako se razne vrste mirkoba u Petrijevim zdelicama.

Mikroskopski mikrobi; najmanji i najmoćniji organizmi na planeti o kojima još uvek znamo premalo, ali od njih možemo puno naučiti o zdravlju, alternativnim izvorima energije – i još puno više.Kad ih proučimo iz blizine, otvaraju nam nove svetove.

Upravo takvi svetovi mogu se otkriti i videti muzeju mikroba ''Micropia'' .Razne vrste bakterija, arheja, gljiviva i protiste (praživotinje), sav taj mikor svet, vidljiv je pod mikroskopom  i nalaze se u Artis-u.Veći deo muzeja  mikroba izgleda poput  ovelike laboratorije s redovima mikroskopa povezanima velikim tv ekranima. Te tako posetioci kao u pravom laboratoriju, mogu kroz prozore gledati kako se razne vrste mirkoba kako se množe ili dele u Petrijevim zdelicama i test cevima.
micropia muzej mikroba amsterdam
Micropia muzej je otvoren je 2014., od tada prikuplja sve više fanova. Zabavu mogu pronaći svi ljudi raznih starosnih dobi, a posetioci koji su tamo bili tvrde da se u muzeju mikroba može provesti i zabaviti odličnih dva do tri sata.

"Zoološki vrtovi tradicionalno prikazuju samo mali deo prirode, i to uglavnom velike životinje", kaže direktor zoološkog vrta Artis Haig Balian, koji je osmislio ideju Micropia muzeja -muzej posvećenog mikrobima, vrednog 10 miliona evra.

Interaktivni sadržaj  u muzeju je raspoređen na dva sprata a posećujete li Amsterdam van sezone, nema čekanja za pristup mikroskopima.

Cene karata za ovu 2019.godinu kreću se 15 evra za odrasle, 13 evra za decu 3 do 9 godina, 7,50 evra za studente, besplatno za decu manje od 3 godine
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1