Najzanimljiviji sajt BalkanaNerivio Migra uređaj protiv migrene
Naučnici iz Izraela uspeli su da izmisle i izrade narukvicu "Nerivio Migra 1" koja smanjuje bolove kada se javi migrena. Narukvica "Nerivio Migra 1"... ,emituje električne signale, može da postane efikasan tretman za lečenje migrene.

Uređaj "Nerivio Migra 1" se stavlja na nadlakticu tokom prvih nekoliko minuta napada i može da prepolovi simptome, pokazuje studija na 70 pacijenata.

Ova narukvica protiv migrene koji su naučnici osmislili nosi se ispod rukava. Ima flaster veličine kreditne kartice, koji sadrži elektrode, bateriju i kompjuterski čip, prikačen za traku koja ide oko ruke.

Kada počne napad migrene, korisnik može da aktivira elektro-stimulaciju korištenjem aplikacije na mobitelu. Tako se prilagođava jačina stimulacije.

Naučnici sa Tehničkog istituta u Haifi navode da narukvica blokira signale bola i sprečava ih da stignu do mozga. Sve je bazirano na ideji da bol u jednoj regiji može biti umanjen ili blokaran stvarima koje osećamo u drugom delu tela.

Posle 20 minuta korištenja, kod 64 posto ispitanika bol je smanjen. Blagu ili nikakvu bol osećalo je 58 odsto ispitanika.

Sledi novo testiranje u bolnicama na većem broju ljudi. Rani rezultati su vrlo obećavajući, potvrđuju i sa "Kraljevskog koledža" u Londonu.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala