Najzanimljiviji sajt Balkana završio 15 fakulteta

Italijan Lučano Bajeti živi u gradiću Veletri, koji je smešten na Alban brdima iznad Rima, i provodi dane u maloj kući i bašti i naravno - vredno uči!..

Svakog dana, oko tri sata ujutro, Lučano vadi knjige i počinje da uči. Vremešni Bajeti ima 15 bečelor i master diploma s različitih univerziteta širom Italije i već se uveliko priprema da stekne i svoju 16. diplomu.!

"Zahvaljujući knjigama osećam se slobodno. Na kraju krajeva, obe reči imaju isti koren", kaže Bajeti ukazujući na italijanske reči libro, knjiga, i libero, što znači sloboda.

Ovaj bivši direktor srednje škole 2002. godine je dospeo u Ginisovu knjigu rekorda kao čovek s najviše diploma na svetu, završivši tada osam fakulteta, od čega je osmi fakulet bio jedan o onih za kkoje se kažu da je najteži - mašinski.

Među njima su bili i fakulteti sociologije, književnosti, političkih nauka i filozofije, a većinom ih je završio na prestižnom i jednom od najstarijh univerziteta na svetu - rimskom La Sapienca Univerzitetu.

Od tada je dodao još sedam drugih na svoju listu, uključujući kriminologiju, vojnu strategiju, koju je studirao na daljinu na Torinskom univerzitetu, i turizam, koji je završio ovog meseca u Napulju.

"Svaki put sebi postavljam novi izazov, da vidim koliko mi telo i mozak mogu izdržati", kaže Bajeti, koji je započeo karijeru kao nastavnik fizičkog.

Njegova 30 godina mlađa žena, koja stoički izdržava njegov tempo, opisuje svog muža kao "pravog lika", koji je poznat u njihovom gradiću.

Većinu diploma je stekao dok je imao stalni dnevni posao i volontirao za Crveni krst. Prvu diplomu, onu nastavnika fizičkog, stekao je 1972. i odmah je zavoleo akademski svet. Najveći izazov i najneuobičajenija je bila diploma vojne strategije.

"Ove studije su organizovali Ministarstvo odbrane i Univerzitet u Torinu i bavio se osetljivim stvarima u vezi sa nacionalnom bezbednošću. Ispite smo morali da polažemo u uniformi", kaže on.

Studije kriminologije, tokom kojih je radio intervjue sa zatvorenicima, takođe su imale dugoročni uticaj na Bajetija, prenose

Izvor:Nezavisne novine

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala