Najzanimljiviji sajt Balkana

tesla piramideDa li je slavi svetski naučnik i genije Nikola tesla znao zašto su piramide takve kake danas znamo i zašto su tu? Odnosno tajnu egipatskih piramida?Slavni svetski naučnik i genije Nikola Tesla je zaslužan za ključne ideje i pronalaske... zbog kojih danas imamo pametne telefone, Wi-Fi,električni sistem i još mnogo toga. ...

Pored ideja koje je Tesla realizovao i patentirao, imao je i mnoge druge profesije u različitim oblastima istraživanja, od kojih su neke bile prilično ezoterične.


Jedna od najneobičnijih bila je njegova preokupacija egipatskim piramidama, jednom od najtajanstvenijih i veličanstvenijih građevina čovečanstva.Tesla je verovao da oni služe višoj svrsi i istraživao ih je tokom celog života.


Šta ga je toliko privlačilo u vezi s piramidama? Tesla se pitao da li zaista nisu veliki predajnici energije - i ta se misao poklopila s njegovim projektom bežičnog prenosa energije.

Tesline piramide 1905. godine, Tesla je u SAD podneo patent pod nazivom "Umetnost prenošenja električne energije prirodnim medijima“, u kome su zacrtani projekti za seriju generatora širom sveta koji bi se priključili jonosferi za prikupljanje energije. Samu Zemlju, sa svoja dva pola, video je kao džinovski električni generator neograničene energije, piše Big Tink. Dizajn u obliku trougla postao je poznat i kao Teslina elektromagnetna piramida.

Po njemu je presudan ne samo oblik egipatskih piramida, već i njihov položaj, mislio je Tesla. Izgradio je toranj poznat pod nazivom Teslina eksperimentalna stanica u Kolorado Springsu i toranj Vordenklif ili toranj Tesla na istočnoj obali, koji je želeo da iskoristi energetsko polje Zemlje.

Lokacije su odabrane prema istim zakonima po kojima su izgrađene piramide u Gizi, u odnosu na odnos eliptične orbite planete i ekvatora. Dizajn je bio namenjen bežičnom prenosu energije. Jesu li piramide zapravo drevne kule Tesla? Drugi aspekt Teslinog razmišljanja povezan je sa numerologijom.

Tesla je, po mnogim izveštajima, bio neobičan pojedinac, sa opsesivnim osobinama. Jedna takva opsesija bili su brojevi "3,6,9", za koje je verovao da su ključ univerzuma. Vozio bi se oko zgrade 3 puta pre nego što bi ušao ili odseo u hotelima sa brojevima deljivima sa 3. Donosio je druge odluke u grupama od 3 osobe.

Neki veruju da je Teslina opsesija tim brojevima povezana sa njegovom sklonošću piramidalnim formama i verovanjem da postoji osnovni matematički zakon i promeri koji su deo univerzalnog matematičkog jezika. Kako ne znamo tačno kako su građene piramide i zašto, neke na njih gledaju kao na kreacije koje mogu stvarati energiju ili služiti namenski instaliranim glasnicima ili čak biti kod drevnih civilizacija.

U trenutku takvog razmišljanja lako je upasti u razne teorije o drevnim vanzemaljcima. Tesla je tvrdio da su ga vanzemaljci kontaktirali u leto 1899. godine, dok je sam sedeo u svojoj laboratoriji u Kolorado Springsu, Nikola Tesla snimio neobične ritmičke signale. Zatim ih je opisao gotovo kao figure.

Nakon što je prvi put snimio radio signale iz svemira, Tesla je bio uveren da su to pokušaji komunikacije sa Venere ili Marsa. Samo godinu dana kasnije, američki Crveni krst pitao ga je šta očekuje da će biti najveće ljudsko dostignuće u sledećem veku.

"Snimao sam električne signale koji su izgledali neobjašnjivi. Bili su slabi i gotovo neprimetni, ali duboko su me uveravali da neće proći mnogo vremena dok svi ljudi na svetu ne pogledaju u nebo. Razveseliće ih dobra vest da smo konačno dobili poruku od drugog sveta ", odgovorio im je Tesla.

U samom članku Tesla opisuje problem komunikacije na velike daljine bežično. Svetlost kao nosilac komunikacije je krajnje nepraktična, a sam Tesla je bio svestan da je potrebna energija daleko veća nego što je čovečanstvu dostupno.

Sa druge strane, radijska komunikacija zahteva mnogo manje energije i zato je daleko lakša za ostvarivanje. I dok je radio na instrumentima koji bi mogli da šalju moćne radio signale našim planetarnim komšijama, istovremeno je radio na uređajima koji bi snimali signale koji nam dolaze.

"Nikada neću zaboraviti taj prvi osećaj kada sam shvatila da posmatram nešto od nemerljive važnosti za čovečanstvo. Osjećaj da sam prva osoba koja je čula pozdrave sa druge planete neprestano raste u meni", napisao je Tesla.Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1