Najzanimljiviji sajt BalkanaNju Delhi opasan smog i dim od petardi
Nju Delhi glavni grad Indije prekrio je gust smog, u zadnjih par dana a kvalitet vazduha dostigao je opasne granice po ljudski život  a sve zbog  petardi! ..

Tokom proslave velikog hinduističkog praznika svetlosti Divalija na desetine hiljadA ljudi su bacali petarde te su tako  stvorili  opasan i gust dim po zdravlje stanovinka Nju Delhija.

S obzirom na to da su škole zatvorene tokom praznika, mnoga deca su ostala kod kuće i da bi izbegla zagađenje koje se, prema navodima američke ambasade, povećalo tri puta u odnosu na prethodan dan.

U pitanju je zagađenje koje je 20 puta veće od onog što se, prema parametrima Svetske zdravstvene organizacije, smatra bezbednim i ozbiljno može da pogorša stanje kod srčanih i plućnih bolesnika, prenosi AP.

Vlada smatra da je zagađenje odnosni opasan smog i dim rezultat kombinacije paljenja poljoprivrednog zemljišta i petardi.
Nju Delhi dobio opasan smog zbog  petardi
Indijski institut za tropsku meteorologiju je saopštio da će pojačan vetar, koji se očekuje, smanjiti koncetraciju zagađujućih čestica za dva do tri dana.


Među onima koji su slavili, mnogi nisu poštovali naredbu Vrhovnog suda da se pirotehnička sredstva mogu koristiti samo između 20 i 22 sata u sredu. Naloženo je i da mogu da se proizvode i prodaju samo petarde koje manje zagađuju vazduh.

Ove nedelje vlasti su pokušale da smanje prašinu vodom koju su polivali u mnogim naseljima, a građevincima su naložili da prekriju lokacije na kojima se gradi.

Ministarstvo saobraćaja proverava autobuse koji ulaze u region da li imaju valjana dokumenta o izduvnim gasovima, preteći da će kazniti one koji ih nemaju.

Indijska vlada je zabranila dizel vozila starija od deset godina, a u sredu je zabranila i ulazak u Nju Delhi kamionima koji koriste dizel gorivo

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala