Najzanimljiviji sajt Balkana

Ilustracija: bliznaci muški

Blizanacima iz Brazila koji su navikli da ih ljudi ne razlikuju, sudija je sudskim piutem naredio da obojica moraju da plaćaju alimentaciju istom detetu jer ga nijedan od njih ne želi da ga prizna.!...

"Sudija Felipe Perula čvrsto je odlučio da će dvojica blizanaca biti upisana u krštenicu i da će obojica plaćati alimentaciju u visini od 30 posto minimalne plate " piše u saopštenju objavljenom na stranici suda Goiasa.

Minimalna plata iznosi 998 reala (oko 230 evra), pa će svaki blizanac mesečno detetu plaćati skoro 70 evra.To je najmanja naknada za dete, inače dete je iz kratke veze majke s jednim od blizanaca. Ona nije mogla da otkrije ko je otac devojčice jer su obojica prebacivali odgovornost na drugoga.


Jedan od njih je otišao na DNK test koji pokazuje da bi mogao biti otac deteta, ali nije želeo da ga prizna. DNK drugoga je takođe bio kompatibilan jer jednojajčani blizanci imaju jednaki genetski kod.

"Jedan od dvojice braće pokušava da prikrije očinstvo. Sud mora da iskoreni ta nepoštena ponašanja koja podrivaju priznavanje očinstva, neotuđivo ustavno pravo" izjavio je sudija prlikom izricanja ove neobične sudske odluke.

Blizanci, koji danas imaju 31 godinu, ranije su redovno koristili identičan izgled za prikrivanje prevara, stoji u obrazloženju sudijske presude.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1