Najzanimljiviji sajt Balkana

amazon go pametna automatska prodavnica
Kompanija Amazon otvorila je prvi pametni (automatski) supermarket - samoposlugu čije je ime "Amazon Go" .U ovoj prodavnici nećete stajati u dugim redovima a i u njoj nema blagajni na kojima rade ljudi...


Pamaetni supermarket - autmatska samoposluga "Amazon Go" testiralo je osoblje u Sijetlu godinu dana, kako bi sve bilo u redu.

Ova neobična prodavnica (budućnosti) koristi mrežu kamera montiranih na stropu kako bi identifikovali svakog kupca i pratila koje artikle uzimaju. Kupovina se naplaćuje s kreditne kartice kupca u trenutku kada napusti trgovinu.

Uđete u pametni automatski supermarket "Amazon Go", uzmete što hoćete i izađete napolje, tako ukratko izgleda kupovina u ovoj prodavnici.

Pre ulaska, mušterije moraju skenirati aplikaciju Amazon Go sa svog smartfona. Senzori na policama dodaju artikle računu kako ih kupac uzima, te briše one koje vrati natrag.

Pametna prodavnica "Amazon Go" se za zaposlene ovog diva on-line prodaje otvorila još u novembru 2016. i bio je plan da se za kupce otvori još i ranije.
Ali, bilo je nekih problema koje su morali da reše, poput pravilne identifikacije kupaca sličnog oblika tela, ili kada bi deca vraćala artikle na pogrešna mesta na policama.

Đana Puerini iz Amazon Go kaže da je trgovina dobro radila tokom probne faze. Amazon još nije saopštio hoće li otvoriti još ovakvih pametni smartfon prodavnica-supermarketa, ali trgovci se uopšteno slažu kako što brže kupci mogu obaviti kupovinu, to su veće šanse da će se ponovo vratiti.

Bacanje omraženog reda u samoposluzi u prošlost pružitće svakom trgovcu veliku prednost naspram konkurencije.

Uz ovu automatsku pametnu  samoposlugu, Amazon još ima i lanac trgovina za prodaju hrane Whole Foods, kao i 13 knjižara.

Iako ne zarađuje previše na tim trgovinama, Amazonu to ni nije primarna svrha, jer ih koristi za promociju brenda i posebno svoje šeme Amazon Prime. Naime, kupci koji imaju Prime članstvo plaćaju on-line (nižu) cenu, a ne onu navedenu u trgovinama.

Pogledajte video o amazonovoj pametnoj samoposluzi - supermarketu:

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala