Najzanimljiviji sajt BalkanaIlustracija: rukovanje opklada
Verovatno ste bezbroj puta čuli da se neko opkladio pa dobio ili izgubio sve .Te opklade  mogu biti normalne a mogu biti i one lude-najluđe.Pritom, ne mislimo na kockanje, već na to kad je jedan čovek uveren u svoje sposobnosti i intuiciju.... te se kladi da će biti onako kao što on kaže....

Ta samouverenost u sopstvene sposobnostineke ljude je dovela do toga da je kockanje postao ozbiljan biznis ili totalni (životni novčani) slom za gubitnike opklada. 

Ali jedno uvek ostaje upamtite to kako god okrenete pre iili kasnije uvek je na dobitku "kuća"

Klađenje je danas postalo toliko popularno među ljudima, da su ljudi između sebe počeli da se klade u sitnice, a neki su odlazili i toliko daleko da su svoj život stavljali na kocku.

U narednim redovima vam predstavljamo nekoliko (verovatno) najluđih opklada na svetu!

Muškarac sa silikonima

Ovo je sigurno jedna od luđih opklada i dokaz je da neke ljude jednostavno ne treba izazivati. Brajan Zembik je profesionalni kockar i očigledno je da sve stvari shvata ozbiljno. Pre 18 godina Brajanovi drugari su odlučili da prošire njegov “repertoar” kockanja.

Kladili su se u 100.000 dolara da neće smeti da ugradi silikone u roku od godinu dana. I Brajan je to i učinio. Ne samo da ih je stavio, nego ih i sad ima. Njegove muške sise su navodno imale “prođu” kod mnogih devojaka.


Umro dok se borio za novac

Možda ste čuli za Metjua Veba, prvog čoveka koji je preplivao Engleski kanal 1875. godine. Moglo bi se reći da je dobar plivač, a on je sigurno mislio tako pošto je stavio svoj život na kocku za 10.000 dolara.

Naime, trebalo je da prepliva preko svakog vrtloga koji se nalazio na ionako turbulentnim Nijagarinim vodopadima. Rado je prihvatio izazov i umro je pokušavajući da ga ispuni. Odustao je na pola puta i utopio se.

Kladio se u svoju ženu

Andrej Karpov je uradio ono što neki muškarci sanjaju: stavio je suprugu kao ulog. Tokom posebno srčane igre karata, ostao je bez novca i odlučio da bi njegova žena, prelepa Tatjana, bila odličan zalog.

Izgubio je od Sergeja Brodova, a Tatjana se toliko naljutila da je napustila Andreja i otišla sa pobednikom partije u noć.

Poznavalac pop kulture

Te 1989. godine 2000.godine je zvučala kao naučna-fantastika. Ipak, hrabar, pametan i još neidentifikovan gospodin iz Velsa je stavio 30 funti na klađenje. A napravio je nekoliko interesantnih opklada: da će se britanska serija “Home and Away” prikazivati i 2000. godine, kao i popularna australijska sapunica "Komšije" u kojoj je glumila i Kajli Minog, a i "Istenders" je izdržala do novog milenijuma.

Stavio je novac i na to da će Kit Ričards dobiti zvanje viteza, kao i da će rok grupa U2 i dalje nastupati. U januaru 2000. godine došao je u kladionicu i podigao 200.000 funti.

Igra od milion dolara

U finalu 23 Superbola sastale su se ekipe San Franciska i Sinsinatija. Za kralja kazina, Boba Stupaka, to je bila važna utakmica. Poznat je po tome što je imao neverovatne opklade, pa je davne 1989. godine uložio milion dolara na ekipu iz San Franciska.

Naravno, oni su i pobedili, kao i Stupak. Ne samo da je osvojio veliku količinu novca, već je dao najveći iznos u klađenju u Las Vegasu ikad do sada.

Želeo da zadivi svoju devojku pa...

U septembru 2009. navijač Totenhema je hteo da impresionira svoju novu devojku i stavio je celu svoju hipoteku na pobedu njegovog tima. Totenhem je vodio sa 3:0, ali, na njegovu žalost, Mančester Junajted se “probudio” i dao pet golova. Navijač je posle utakmice postao beskućnik.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala