Najzanimljiviji sajt Balkana

Papricica zmajev dah najljuća na svetu
"Zmajev dah“ (engl.Dragon’s Breath) je ekstremno ljuta papričica. Reč je o sorti ljutih papričica koju je uzgojio Majk Smit, koja će najverovatnije i postati najljuća papričica na svetu!...



Jer "Zmajev dah" ova paričica je toliko ljuta kako je Majk nazvao ovu svoju paričicu da može i da izazove smrt.!

U njoj ima 2,48 miliona jedinica na Skovilovoj skali ljutine!

Podsećamo vas, da je važeći svetski i Ginisov rekorder papričica "Karolina Riper" koja ima "samo" 1,57 miliona jedinica Skovila na skali ljutine.


Velški povrtar prijavio ju je i Ginisovoj knjizi rekorda i trenutno čeka odgovor o tome hoće li je i zvanično proglasiti za najljuću paričicu na svetu. "Zmajev dah" papričica je toliko ljuta kako tvrdi njen tvorac Majk da kod nekih bi mogla da izazove anafilaktički šok i smrt.

Do izuzetno ljute papričice Smit je došao u saradnji sa velškim univerzitetom "Nottingham Trent" sklopu istraživanja o alternativnim metodama anestezije.
Papricica zmajev dah
"Zmajev dah" paričica je toliko ljuta i jaka da se na primer pacijentu se može, utrljati ulje papričice u kožu da bi ona u potpunosti utrnula

Da objasnimo onima koji ne znaju, u pitanju je merenje nivoa kapsicina, vrste alkaloida koji se nalazi u papričicama. Kada kapsicin dođe u dodir s receptorima na telu, najčešće jezikom, nervni sistem beleži to kao osećaj pečenja i paljenja.



Dodaj komentar




Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1