Najzanimljiviji sajt BalkanaIlustracija: bmw automobil
Jedan kinez je nedavno izazvao opšti metež u zastupništvu gde se prodaje BMW automobili u kineskom gradu Tongrenu nakon što je dovezao kamion sa  jednom tonom kovanica (metalnih novćića)...


On za kupovinu  novog automobila marke BMW čija je cena bila 480.000 juana (oko 70.000 dolara) platio sa gotovo jednom tonom novćića -kovanica.!

Neimenovani muškarac (očigledno) je radio kao vozač autobusa te skupljao kovanice (novćiće) tokom dugih godina rada na poslu. Umesto redovnog svakodnevnog zamenivanja manjih apoena za veće novčanice, on ih je tokom godina samo čuvao u svojoj kući, nadajući se da će ih jednog dana uspeti da kupi svoj automobil svojih snova.

Nakon što je video novi BMW automobil koji mu se veoma dopao, nemenovani kinez je zaključio kako je došlo vreme da "razmeni" svoje (sitno) bogatstvo za kupovinu auta.
Ali tek  tada je shvatio da nikad nije ni izračunao koliko tačno ima novčića koje je skupljao radeći kao vozač tokom godina!

Zato je pozvao neke prijatelje i proveo je četiri dana brojeći metalne kovanice (novćiće) pre no što ih je stavio u sanduke i odvukao do zastupštva za automobil BMW.
tona novićića za novi bmw automobil

Osobje BMW distributera u  gradu Tongrenu je bilo oduševljeni kad su čuli da imaju kupca za novi BMW od 480.000 juana (70.000 dolara), ali ubrzo svi su promenulu mišljenje kada su videli čime će da plati novi automobil.!

Nakon što su videli brdo kovanica stavljene u sanduke na zadnjem delu kamiona, zastupnik je odlučio da ih ne može sam prebrojati za jedan dan, pa su pozvali banku za pomoć.

Čak i uz pomoć 11 zaposlenih iz banke i mašine za brojanje novčića koje je dopremila banka, naporan proces prebrojavanja je trajao gotovo 10 sati.  Te su tako uspeli da izbroje 150.000 novčića  koji su težili  više od 900 kilograma.!

Napominjemo vas da je ovo već drugi slučaj u Kini u poslednje 2 godine kupovine automobila za  sitne apoene - metalne novćiće...

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala