Najzanimljiviji sajt Balkana

Koran Basti (45) iz Belgije preživela je šest dana bila zarobljena u svom prevrnutom automobilu tokom najjačeg toplotnog talasa koji je ikada pogodio Belgiju....

Kako je ona potvrdila od sigurne smrti su je spasle misli o svojoj deci i činjenica da zbog njih mora da preživi.

Nesreća se dogodila prošle nedelje kada je Basti izgubila kontrolu nad svojim vozilom i sletela sa puta u šumu nedaleko od grada Liježa. Porodica i prijatelji, koji su prijavili njen nestanak, uočili su je tek nekoliko dana nakon nesreće koju je doživela, kada su lepili plakate o njenom nestanku i molbi za pomoć, prenosi "Spectrum news".

Basti je iz bolničkog kreveta dala intervju za državnu televiziju "RTBF ", Basti je rekla kako joj je tokom prve noći koju je provela u automobilu telefon neprestano zvonio, ali od bolova nije mogla da se pomeri, niti da se javi.
"Sledećeg dana, pošto se verovatno baterija ispraznila, telefon je prestao da zvoni. Pokušala sam da vrištim kad sam čula ljude, ali očigledno niko nije mogao da me čuje" rekla je.


Temperature u Belgiji prethodnih dana prelazile su i preko 40 stepeni Celzijusa ali Basti tvrdi da je preživela zahvaljujući vodi i baricama koje su se napravile usled nevremena koje je jednog dana pogodilo to područje.

"Najpre sam se gušila od vrućine. Zatim je tokom vikenda počela da pada kiša i to je tada bio idealan trenutak za mene, pošto sam prethodno uspela nogom da otvorim vrata. Dve noći sam potom morala da spavam u vodi. Bilo je hladno, sva sam se tresla " rekla je žena koja je čudom preživela.

Istakla je takođe kako je pokušala da napuni vodom kutiju od žvakaćih guma kako bi koliko-toliko ugasila žeđ. Potom je lizala vlažnu granu drveta koja je bila na zemlji da bi joj usta ostala vlažna, jer se osećala dehidrirano. Ni u jednom trenutku, kaže, nije bila gladna.

Basti je opisala koji joj je bio najteži momenat tokom boravka u smrskanom automobilu od skoro nedelju dana.

"Najteže mi je bilo kada sam ležala na razbijenom staklu. Kada bih pokušala da se pridignem, imala bih osećaj da mi se leđa razdvajaju. Mislila sam da nikad neći izaći iz vozila i da ču da umrem. Misli o svojoj deci su me ipak zadržale u životu. Nisam želela da pomisle da sam učinila nešto glupo, da sam se se eventualno ubila, pošto je to bila saobraćajna nesreća " rekla je ona

izvor:Telegraf.rs
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1