Najzanimljiviji sajt Balkana

Na žalost, ne bira se svako da koristi svoja "super sposobnosti" za dobro drugiih.Primer je japanski prodavač koji je iskoristio svoje fotografsko pamćenje za pamćenje i krađu podataka s kreditnih kartica kupaca...

34-godišnji Yusuke Taniguchi je zapamtio ili bolje da kažemo ukrao, podatke više od 1.300 klijenata u prodavnici gde je radio.


On je u samo nekoliko sekundi interakcije sa kreditnim karticama kupaca uspeo da zapamti i potom iskoristi ukradene podatke s kartice za sebe, prenose japanski mediji

Taniguchi je radio kao honorarni radnik u tržnom centru u gradu Koto u Tokiju, gde je koristio svoju super sposobnost fotografskog pamćenja da bi ukrao privatne podatke ljudi koji su u prodavnici koristili kreditne kartice da bi nešto kupili.


Koristeći svoju fotografsku memoriju, poznatu i kao "eidetska memorija", Taniguchi je mogao pamtiti sve podatke o kreditnoj kartici onoliko vremena koliko mu je bilo potrebno da ih upiše za kasniju upotrebu.

U nekoliko sekundi koliko je trebalo da izvrši uplatu, Yusuke je mogao da upamtiti 16-cifreni broj kartice, ime vlasnika, datum isteka i sigurnosni kod, sve elemente potrebne za kasniju upotrebu kartice za kupovinu na internetu, odnosno ličnu kupovinu stvri preko interneta.

Kada je policija izvršila pretres u njegov dom i uhapsila mladog japansakog kriminalca, pronašli su svesku punu stotina stotina imena i brojeva kreditnih kartica koje je ukrao u prošlosti.

Taniguči je rekao policiji da je koristio informacije sa kreditnih kartica kupaca kako bi naručio sve vrste proizvoda koje će kasnije prodati zalagaonicama i novac koristiti za stvari kao što su zakup i hrana.

Tako je uhvaćen, marta ove godine, iskoristio je ukradene podatke sa kreditnih kartica kako bi naručio dve skupe torbe u vrednosti oko 270.000 jena oko 2.500 dolara s dostavom na njegovu adresu stanovanja te su su ga tako i detektivi uspeli da pronađu.

Za sada tokijska policija procenjuje tačan broj vlasnika kreditnih kartica čije podatke je ukrao Iusuke za sdada su na cifri od oko 1.300.ljudiDodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1