Najzanimljiviji sajt Balkana

crne dijamantske jabuke sa tibeta

Svima nam je poznato da jabuke mogu biti crvene, zelene, žute ili kombinacija te tri boje, ipak postoje jabuke koje mogu biti i crne boje.!

Barem se tako može opisati sorta "crnih dijamantskih jabuka" koje rastu samou regiji Niingchi, u autonomnoj regiji Tibeta i izgledaju toliko magično da mnogi voćari ne veruju da zaista uopšte postoje ove "crne jabuke"

Ove  jabuke veoma tamne ljubičaste boje to jest, kako ih zovu "crne jabuke" neobične i zanimljive boje izgedaju kao da su napravljene od nekog tamnog voska, uglančane te se presijavaju kao neki dijamant na svetlosti, navodno su zapravo vrsta kineskog crvenog delikatesa


Mnogo sunca i jako ultraljubičasto zračenje doprinelo da iz crvene boje ove jabuke s tibeta pređu u tamno ljubičastu boju gotovo crnu boju! 

Boju ovim crnim  jabukama daje i nadmorska visina provincije Ningči, gde navodno rastu, kao i drastična temperaturna razlika između dana i noći.
tamano ljubičasta boja daje gotovo crnu boju jabuka
Ove jedinstvene geografske karakteristike čine područje idealnim za rast crnih dijamantskih jabuka. Uzgoj ovih jabuka u voćnjacima na Tibetu počeo je tek 2015. godine.

Kako prenose lokalni portali, niske temperature tokom noći potrebne su da bi se postigla ova boja kore, ali negativna posledica toga je da je prinos po stablu daleko manji nego kod običnih jabuka.

Samo 30 odsto prinosa ispunjava potrebne standarde boje da bi mogle da se prodaju kao crne dijamantske jabuke.
crne jabuke sa tibeta unutra izgledaju kao i obične
Upravo zbog male količine one se mogu kupiti samo u ekskluzivnim prodavnicama u Pekingu, Šangaju, Guangzou i Šendženu. Crne dijamntske jabuke se prodaju u pakovanju od 6 do 8 komada, a cena im je oko 50 yuana po jednoj jabuci (oko 7.5 američkih dolara)

Ove crne jabuke su prava misterija čak i među profesionalnim voćarima, te pojedini ne veruju ni da one zaista postoje. Neki korisnici foruma o uzgoju voća ubeđeni su da se fotografije ovih jabuka fotošopirane kako bi im kora delovala tamnije nego što zaista jeste.

Ipak, ako je suduti po ovim fotografijama one su ekstremno tamno ljubičaste pa možemo reći slobodno crne boje jabuke!
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1