Najzanimljiviji sajt Balkana

Ilustracija:mala beba
Švajcarska kompanija "Erfolgswelle" koja je sastavljena od 13 stručnjaka čija je specijalnosti odabir imena ima zadatak da osmisli originalno ime za novorođeno dete....

Uslovi za originalno ime dete su da ne postoji nigde drugo ili da ima dvostruko značenje na drugom jeziku.

Ovih godina tako su davanje unikatnih imena bebama u svetu postalo norma. Imena poput Džon, Džejms i Ema u Americi, smenila su mnogo neobičnija.

Glumica Gvinet Patrou izabrala je imena Epl i Mus za svoju decu,pevačica Bijonse Blu Ajvi, Rumi i Sir Karter, a Kim Kardašijan je ćerku nazvala Nort, Sejnt i Čikago.

Ali šta ako nijedno od ovih imena nije dovoljno dobro za vaše dete? Šta ako želite nešto zaista posebno?

Mnogi roditelji tada se obraćaju osoblju iz švajcarske kompanije "Erfolgswelle" koji mogu da im pomognu u izboru nudeći im jedinstvena imena za bebu, što košta od 21.000 do 30.000 dolara.


"Izbor imena često izaziva tenziju među partnerima, te mi zaista možemo da pomognemo", kazao je osnivač kompanije Mark Hauser.

On je okupio 12 stručnjaka i istoričara,koji imaju zadatak da provere beskrajnu bazu podataka kako bi bili sigurni da ime koje osmišljavaju ne postoji nigde.

Oni u obzir uzimaju kulturne odlike i nacionalnost roditelja, i moraju da budu sigurni da ime nema dvostruko značenje ili negativnu konotaciju na 12 najpopularnijih svetskih jezika.

izvor:b92Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1