Najzanimljiviji sajt Balkana

Majklovi roditelji i Majkl (desno) na suđenju
Roditelji amerikanca Majkla Rotondoa, Kristina i Mark, morali su da se obrate sudu u Njujorku i da predoče svom sinu da mora da se iseli tj napusti roditeljsku kuću...

Kristina i Mark Rotondo obratili su se Njujorškom sudu početkom meseca ove godine i predali dokaze da su svom sinu uručili pet pismenih obaveštenja, od kojih mu je prvo dato u februaru.

Sud je odlučio u korist roditelja, da se Majkl odmah iseli, ali on smatra da mu roditelji duguju period od barem šest meseci koliko mu je potrebno da se pripremi za iseljenje.

"Samo sam želeo period od nekoliko meseci pre nego što se iselim, s obzirom na to da, kada sam dobio obaveštenja, nisam bio spreman da se sâm izdržavam", izjavio je Majkl nakon sudske presude.

Prvo obaveštenje uručeno mu je 2. februara. "Posle razgovora sa tvojom majkom, odlučili smo – moraš da napustiš ovu kuću. Imaš 14 dana. Neće ti biti dozvoljeno da se vratiš. Preduzećemo sve potrebne poteze da bismo primenili ovu odluku" navodi se u obaveštenju.

Ubrzo nakon toga, roditelji su odlučili da potraže pravnu pomoć i uručili mu još jedno upozorenje 13. februara, u kojem su mu dali još 30 dana.

Pet dana kasnije, roditelji su mu, u još jednoj poruci, ponudili savet i 1.100 dolara da mu pomognu da nađe mesto za život.

Njihovi saveti su bili:
Organizuj stvari koje su ti potrebne za posao i život. Moraš da spremiš stvari i odrediš datum i vreme kako bi tvoj otac mogao da pripremi selidbu i useljenje novog stanara.

Prodaj stvari koje ti ne trebaju a vrede nešto (na primer: stereo sistem, alat...). Trebaće ti novac i u početku nećeš imati mesta za svoje stvari.

Poslova ima dovoljno čak i za ljude koji, poput tebe, nemaju radno iskustvo. Nađi jedan – moraš da radiš! Ako ti treba pomoć u pronalaženju stana, tvoja majka se ponudila da pomogne."

Majkl ni tada nije poslušao upozorenja, a roditelji su ga ponovo 5. marta podsetili na rok koji ističe 15. marta.

"Do sada nismo videli nikakve nagoveštaje da se spremaš da odeš. Budi siguran da preduzimamo potrebne mere kako bi napustio ovu kuću kao što smo ti i tražili", isticalo se u upozorenju.

Poslednji put su mu se roditelji obratili 30. marta, nudeći se da mu pomognu da popravi automobil. Pošto je odbio da ode, njegovi roditelji su se obratili sudu da im pomogne da ga izbace iz stana.

Sudija Donald Grinvud nije se složio sa Majklovom molbom da mu dopusti period od šest meseci pre iseljavanja.

"Dopuštam iseljenje. Mislim da su sva obaveštenja, molbe i upozorenja bili dovoljni", zaključio je sudija na kraju suđenje te tako Majkl mora zauvek i pod hitno da se iseli iz roditeljskog doma.
Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala