Najzanimljiviji sajt Balkana

Ruska svemirska agencija "Roskosmos" navodno na Mesecu će da gradi sofisticiranu bazu na nuklearni pogon i nudiće (izdavaće) sobe na Mesecu koje će biti dostupne svima koji imaju dovoljno novca da plate smeštaj...

Višemilionski projekat trebalo bi da bude predstavljen za otprilike ako bude išlo sve po planu za 9 godina. Pod imenom "Patron Moon" ovaj projekt vredan je 462 miliona dolara,!


Kako otkrivaju dokumenta 
ovaj objekat (hotel)  od 70 tona moći će da primi do 50 neustrašivih i bogatih ljudi koji požele da provedu vreme na Mesecu, kako saznaje RIA Novosti posle uvida u dokumenta "Roskosmosa"


Lunarna baza, biće podeljena u tri "paviljona", a strujom će se snabdevati iz male nuklearne elektrane iako izgleda daleko futuristički  u "Roskosmosu" tvrde da imaju jasno razrađen plan njegove izgradnje.


U prvoj fazi "Roskosmos" će sav građevinski materijal potreban za izgradnju baze poslati na Mesec super teškom raketom, koja nosi ime sibirske reke, "Jenisej".


Kada "Patron Moon" dospe na površinu Meseca počeće se sa ukopavanjem i montiranjem. Baza za spuštanje, stambeni blok i "višenamenski blok" biće sastavljeni i povezani sa malom nuklearnom elektranom.

Da bi pokrio troškove istraživanja i razvoja, "Roskosmos" će ponuditi bazu za iznajmljivanje, ali loša vest za zainteresovane je da će cena smeštaja biti od 10 do 30 miliona dolara. (pa sad....ko voli i ima novca nek' izvoli op.aut)

Dobra vest je, da pošto će baza biti spremna tek posle 2028. godine, potencijalni putnici će imati priliku da do tada uštede ili zarade potrebna sredstva.

Rusija, zajedno sa drugim svetskim silama, ima ambiciozan program istraživanja Meseca. Plan je da se u narednoj deceniji izgradi dovoljno snažno lansirno vozilo koje će omogućiti stvaranje stalne baze na površini Meseca.Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1