Najzanimljiviji sajt Balkana

mansur meda sa aerodroma oreškovo rusija

Aerodrom Oreškovo u ruskoj Kalugi, koji je udaljen oko oko 200 kilometara jugozapadno od Moskve, ima posebnog ljubimca medveda starog 3 godine čije je ime Mansur. ...

Neobična maskota aerodroma Oreškovo živi u ograđenom delu aerodroma, kako i priliči jednom trogodišnjem smeđem medvedu.

Pilot, Andrej Ivanov jedina je osoba koja može da uđe u Mansurov kavez i, bez ikakve bojazni, uživa u igri s medvedom. Za druge članove vazduhoplovnog osoblja, oprez je neophodan, jer Mansur sada ima tri godine. Sa oko 250 kilograma, lako može da nadvlada svakog čoveka."Došao je na aerodrom kao meče. Pretpostavljam da mu je bilo mesec i po ili dva. Medvedi se obično rađaju u januaru ili februaru. Bio je mali, poput mačeta ili šteneta", objašnjava pilot Andrej Petrov.
mansur meda i pilot  Andrej Petrov.
Mladunče nije imalo šanse da preživi u divljini, pa su piloti odlučili da sami brinu o njemu, prihvatajući savete i pomoć biologa iz regiona.


"Tokom prve godine nije znao šta je hibernacija. Bio je pospan, ali nije razumeo šta mu se dešava. Sedeli smo zajedno u kontejneru koji je zapravo njegova jazbina. Posle dve nedelje otišao je u hibernaciju", ističe Andrej Ivanov, koji je u Mansurov čuvar.

Za odgajanje Mansura do sada je potrošeno oko 50.000 rubalja. Sredstva se prikupljaju i onlajn –na youtubeu se prikazuju delovi Mansurovog svakodnevnog života. Njegovi pratioci na društvenim medijima broje se hiljadama.

Do sada, za odgajanje Mansura prikupljeno je više od tri miliona rubalja. Zahvaljujući tome, ovaj meda sledećeg leta dobiće svoj bazen.

Više slika o ovom medi možete pronaći na Instagramu ovde
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1