Najzanimljiviji sajt Balkana
Nina Kulagina je imala jaku i pravu psihokinezu
U istoriji čovečanstva bilo je pojava odnosno ljudi koji su kategorički tvrdili da poseduju psihičke moći poput psihokineze. Na kraju se pokazalo da mnogi od njih su bili obični prevaranti ili su se služli dobro uvežbanim komplikovanim mađioničarskim trikovima ...


Ali isto tako bilo je i slučajeva koji se nisu mogli objasniti i još uvek do dan danas nisu objašnjeni što se tiče phičkih moći...

Najpoznatija takva osoba je ruskinja Nina Kulagina, žena koja je mogla da pomera stvari snagom svog uma, to jeste posedovala je izuzetno jaku psihokinezu! Nina je rođena 1926. u Lenjingradu (današnji Sankt Peterburg) kao Ninel Sergejevna Kulagina, pridružila se Crvenoj armiji u svojoj14. godini. Kulagina je bila radio operater u tenku dok nije ranjena krajem Prvog svetskog rata.

Ona je nakon rata začela porodicu i nije se čulo za nju do sredine 60-tih godina, kada su se njene ( psihičke) moći razvile toliko dobrod aje bila poznate širom Sovjetskog saveza. Do njene smrti koja se desila 1990. godine, Kulagina je bila poznata po tome što je posedovala niz psihičkih sposobnosti.

Kulagina je shvatila da poseduje psihičke sposobnosti (psihokinezu) kada je uvidela da može da pomera svakodnevne objekte kada je besna. Takođe se naovdi da je i njena majka imala slične sposobnosti, zbog čega je Nina verovala da ih je genetski nasledila.

Kulagina je tvrdila da je morala da uradi meditaciju i pročisti misli kako bi njene psihokinetičke moći delovale. Kada bi osetila oštar bol u kičmi i kada bi joj pogled postao mutan, znala je da je spremna.

Za vreme Hladnog rata,između Sovjetskog Saveza i SAD-a pojavili su se brojni nemi crno-beli filmovi u kojima je Nina pomera objekte na stolu. Filmovi u kojima su izvođeni ovi psihokinetički eksperimenti su sprovođeni pod strogo kontrolisanim uslovima u vreme sovjetskih vlasti.

U to vreme je navedeno da je čak 40 naučnika, uključujući i dva dobitnika Nobelove nagrade, pregledalo ženu i utvrdilo da su njene psihičke moći odnosno psihokineza stvarna i da nema mesta nekakvim podvalama!

Jedan takav film je prikazivao grupu istraživača koja je slomila jaje u tanku punom vode. Kulagina je uspela da razdvoji žumance od belanceta i pomeri ih ka suprotnim krajevima tanka. Senzori postavljeni na njeno telo su pokazivali da je mogla da povisi svoju telesnu temperaturu i rad srca, ali i intenzitet svojih moždanih talasa i elektromagnetnog polja.

Njen najpoznatiji test se odigrao 70-tih godina prošlog veka, kada su naučnici želeli da vide da li Kulagina može da deluje i na živu materiju, kao što su ćelije, tkiva i organi.

U slani rastvor je postavljeno žablje srce koje je kucalo pomoću dve elektrode koje su dovodile električnu struju. Naučnici koji su prisustvovali eksperimentu su naveli da je Kulagina prvo učinila da srce kuca brže, zatim sporije i da ga je na kraju u potpunosti zaustavila.

Srećom, nije mogla tako da deluje na ljudsko srce. Kulagina je rekla da je bilo koji pokušaj da kontroliše deo ljudskog tela bio štetan po nju, tj. da je izazivao određenu fizičku nelagodnost.

Iako su je mnogi optuživali da je prevarant, to nikada nije dokazano. Jedna zanimljivija teorija kaže da su sve njene (navodne) psihhičke moći bile lažne i da su filmovi bili deo sovjetske propagande a sve u cilju da se zastraše tadašnje SAD.Ipak kako god bilo nije baš svejedno da znate da vam neprijatelj ima vojsku sa psihičkim moćima.

Na kraju ostavljamo vam i video da pogledate Ninine "psihičke moći":Izvor:webtribune.rs / zanimljivostidana.com

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala