Najzanimljiviji sajt Balkana

Turski komunalni radnici u Ankari primetili su tokom obavljanja posla odnošenja smeća da sve veći broj knjiga završava na deponiji pa su se odlučili da skupljaju knjige!..Tako su uspeli da naprave svoju sosptvenu biblioteku(s deponije) sa oko 4700 knjiga, dok jop 1.500 čeka knjiga čeka svoje mesto da se nađu polici biblioteke


"Knjige su trebale završiti na otpadu, a mi smo im poklonili novi život" rekao je Emirali Urtekin, upravnik biblioteke Njegov kolega Eraj Jilmaz knjige izdaje čitaocima a ističe i kako one pozitivno deluju na njihov posao.

"Dobro je za mozak i navodi vas na nove ideje" rekao je Eraj

Zanimljiv projekat sa knjigama sa deponije pokrenuli su pre sedam meseci i sve funkcioniše kao kod prave biblioteke!Knjige su podeljene po odeljcima; ljubavni romania, krimići, knjige o samopomoći pa sve do dečijih slikovnica.

Iako su ju na početku koristili samo radnici čistoće, sada je otvorena za sve koji žele doći čitati ili posuditi knjigu. Sve knjige se iznajmljiju besplatno, najduže kako to je to nepisano pravilo dve sedmice

"Mnogi dolaze u našu "biblioteku i daju nam dobrovoljne priloge" rekao je Urtekin i dodao da neki čak šalju knjige poštom iz drugih gradova.

U istoj zgradi se nalaze i menza i brijačnica pa je postala omiljeno mesto za odmor radnika. Radnici planiraju osnovati i pokretnu biblioteku s kojom bi posećivali škole.

Naime, javio im se velik broj dece čije škole nemaju biblioteku ili je izbor u njima jako mali da ih posete nekako i da im daju knjige na čitanje.
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1