Najzanimljiviji sajt Balkana

saudijska arabija kvidi će biti najveći zabavni park na svetu
U blizini Rijada, glavnog grada Saudijske Arabije, postavljeni su temelji projekta  zabavnog parka "Kvidija" (engl.Qiddiya) koji će biti jedan od najvećih centara zabave na svetu ... koji će biti veći i od "Disney world" zabavnog parka

Predsedavajući izvršnog odbora projekta je rekao da će "Kvidija", površinski gledano, biti dva i po puta veća od "Dizni sveta" (engl.Disney world) u Orlandu i da će od 2030. godine moći da primi 17 miliona posetilaca.

Na ceremoniji postavljanja temelja centra, koji bi trebalo da bude izgrađen na području udaljenom 40 kilometara zapadno od Rijada na površini od 334 kvadratna kilometra.

Cena  izgradnje ovog zabavnog parka Qiddiya po nekimm proračuna će koštati između 300 i 500 miliona američkih dolara

Otvaranju naravno, su prisustvovali saudijski kralj Salman bin Abdulaziz al Saud, saudijski prestolonaslednik Muhamed bin Salman brojni regionalni kao i međunarodni investitori.


Pretpostavlja se da će po izgradnji "Kvidije" milijarde dolara koje saudijski državljani na zabavu troše u inostranstvu ostati na domaćem tržištu, da će strani investitori doći u zemlju, i da će to područje postati popularna turistička destinacija za posetioce iz regiona i celog sveta.

Prva faza projekta bi mogla biti završena već 2022. godine. Pretpostavlja se da će, zahvaljujući ovom projektu, biti otvoreno oko 57.000 radnih mesta.

Saudijska novinska agencija SPA javila je kako je predsedavajući izvršnog odbora projekta Majkl Rajnenger na svečanoj ceremoniji izjavio kako projekat, s njegovim sportskim, zabavnim i kulturnim aktivnostima, čeka blistava budućnost.

Rajnenger je kazao kako će se raditi s istaknutim stručnjacima kako bi posetiocima i svim stanovnicima Saudijske Arabije ponudili novu vrstu zabave.

Rajnenger je istakao da dve trećine stanovništva Saudijske Arabije čine osobe mlađe od 35 godina, ali je dodao i kako će projekat biti ozbiljno tržište i za međunarodne investitore i zbog blizine glavnog grada.Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1