Najzanimljiviji sajt Balkana


nož od kosti retg
Slovenac Moreno Skvarč je doživeo tešku saobraćajnu nesreću na motoru.Ipak, on je iz svega izašao poobednik i sa jednim neobičnim bizarnim suvenirom - drškom noža odnosno, nož napravljen od njegove kosti!...

Kada se našao u bolnici posle pada sa motora, doktori za mladog Morena Skvarča, nisu imali nikako dobre vesti.


Njegova tibia (masivna kost potkolenice) je prilikom nesreće bila skroz uništena i nedostajalo mu je skoro 30 centimetara kostiju zbog čega su mu doktori saopštili da najverovatnije više nikada neće moći da hoda.
redgenski snimak i kosti Morena
Ono što je njega izdvojilo od onih koji zapadnu u sličnu situaciju, jesu čelična volja i želja da opet normalno prohoda, kao i da nastavi svoj život normalno.

Posle dužeg oporavka i rehabilitacije, on je ponovo stao na svoje noge, a kao uspomenu na nesreću koja ga je zadesila, rešio ja da naruči ručno pravljeni nož sa posebno osmišljenom drškom koja je trebalo da bude izrađena od delova sada već "viška" njegove potkolenične kosti!


Sa tom idejom je otišao kod Lenarta Perka, čija kompanija Emberborn se bavi ručnom izradom noževa, koji ju je sproveo u delo. Moreno je takođe tražio da mu se na sam nož ugravira rečenica " Život nije slatki kolač".
Morenova noga posle oporavka i nož
Ovu neverovatnu životnu priču Morena Slvarča (levo na slici) objavio je Lenart Perko(na slici desno ) na starnici svoje firme i ona je relativno brzo postala viralna.
nož od kosti morena  i izrađivač noža Lenart perko (desno na slici)
Mnogobrojini korisnici ove društvene mreže nisu skrivali divljenje prema mladiću koji nije odustao od životne borbe, ali su u istom hvalili i umešnost majstora prilikom izrade noža, ma koliko to izgledalo s jedne straen pomalo morbidno.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1