Najzanimljiviji sajt Balkanaslovenacka aplikacija za predlaganje zakona vladi
Građani u Sloveniji već gotovo 9 godina mogu svojoj vladi preko posebne aplikacije da predlažu zakonske predloge odnosno razne zakone...

Tako se među zakonima međumogu naći i neki neobični, poput onih da javnim službenicima treba zabraniti korišćenje parfema na radnom mestu, a u mlekarama proizvodnju industrijskog kajmaka.

Aplikacija predlagam.vladi.si operativna je od 2009. kada je vladu vodio sadašnji predsednik Borut Pahor, ali je najviše korišćena u poslednje četiri godine.

I to u vreme mandata Mire Cerara, čija je vlada bila i najsenzibilnija na predloge građana


Od 2014. godine, vlada je primila više od 2.600 zakonskih predloga građana, od kojih je skoro 2.000 razmatrano u nadležnim ministarstvima i službama, a pozitivan odgovor dobile su 22 građanske zakonodavne inicijative.

Tako su preko građanskih zakonskih predloga ukinute neke takse za kupovinu vozila za invalide, pojednostavljen je postupak identifikacije svedoka na sudovima

Kroz ovu aplikaciji građana slovenije pooštrene su kazne za one koji krše zabranu prodaje alkohola maloletnicima i uvedena parkirališna mesta za trudnice i majke sa malom decom.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala