Najzanimljiviji sajt BalkanaIlustracija: Vozač autobusa
Nezaposleni Slovenac Sebastijan Kamenik dobio je od zavoda za zapošljavanje hitnu poruku da se javi na konkurs za posao vozača autobusa, .... ali su mu se odgovorni izvinili odmah nakon što je to objavio na društvenim mrežama.

Uz sve ovo Sebastijan je da i opasku da je potpuno slep i kao takav nesposoban za neke vrste poslova kao što je (po pozivu iz zavoda) vozač autobusa!

Sebastijan Kamenik iz Celja izjavio je za televizijsku stanicu POP-TV da je u mladosti stvarno imao želju da postane vozač autobusa.

Ta mu se želja, eto, gotovo i ostvarila.

"Nazovite to tragikomičnim ili morbidnim slučajem, kako hoćete", rekao je Kamenik:


"Shvatam da službenici u zavodu rade svoj posao i rutinski šalju obaveštenja o raspoloživim radnim mestima jer moraju da ispune svoje kvote. Ali, bilo bi logično da onaj koji distribuira ponude šalje samo one koje su adekvatne za pojedinu osobu", smatra Kamenik.

Dodao je da za nezaposlene invalidne osobe s hendikepom ionako imaju sve podatke o njihovim radnim sposobnostima i posebnog savetnika za tu kategoriju.

Kamenik kaže da njegov slučaj nije jedini. Nakon što je sa svojom pričom izašao u javnost, javile su mu se i neke druge slabovide ili slepe kolege s berze.

Tako su pojedine selbe i slabovide osobe tvrdile kako su porukama preko telefona ili pismenim obaveštenjima na kućne adrese pozivani na  (za njih čudne) razgovore za radna mesta poput strugara, mesara, pa čak i da rade u vojsci.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala